Фондация Три жени е част от каузата за подпомагане на

...
Фондация Три жени е част от каузата за подпомагане на
Коментари Харесай

Десислава Олованова: Обществото ни е здраво, защото е състрадателно

Фондация " Три дами " е част от идеята за подкрепяне на украинските бежанци. Фондацията е учредена през 2020 година при започване на пандемията.

" В момента сме доста повече от три. Тази рецесия , която връхлетя света, само че най-много Украйна, катализира и доста положително , катализира ужасно доста взаимност сред хората , в това число в България ", сподели в предаването " Хоризонт до обед " Десислава Олованова, една от основателките на " Три дами ".

По думите ѝ " обществото ни е крепко, тъй като е състрадателно ".

" Всяка бежанска вълна е рецесия за една страна и е доста огромно тестване, в това число и морално. Изключително значимо е по какъв начин една страна ще реагира в този миг ", разяснява Олованова.

Според нея в актуалната обстановка неправителственият бранш у нас е посочил какво значи да има работещ подобен.

" При пандемията първите дни и седмици бяха извънредно прочувствени, взаимност имаше в обществото и по-късно всичко се срина . Тук нещата не престават – хората са извънредно съчувствени към момента, подаряват ", посочи Десислава Олованова пред БНР. Според нея няма мъртвило, интензитетът е кампаниен и когато има потребност от нещо, има и реакция.

Даренията са всевъзможни – от възрастни дами, през фамилии, до хора, които се връщат за малко от чужбина, корпорации и акции на разнообразни бизнеси, описа тя.

" Всякакви хора подаряват , в това число кварталните деца идват да оказват помощ като доброволци в нашия пункт след учебно заведение. Страшно доста учебни заведения се отзоваха. "

" Виждала съм война. Войната е нещо, с което се привиква . В не чак толкоз далечни райони от България – Близък изток да вземем за пример, цели генерации са се родили ще умрат във война, войната е част от живота им, те не знаят, че живеят във война, безусловно. Ние също ще свикнем с войната, Украйна ще свикне с войната , ще пригоди живота си към война ", сподели Десислава Олованова.

Според нея ежедневните срещи с бежанци от Украйна държат раната отворена .

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР