Фондация Победи рака получи дарение в размер на 55 000

...
Фондация Победи рака получи дарение в размер на 55 000
Коментари Харесай

Фондация Победи рака получи най-голямото дарение в биткойни в България - 55 000 лева

Фондация " Победи рака " получи подаяние в размер на 55 000 лева с помощта на фондация " Битхоуп ", която посредством платформата си bithope.org употребява криптовалута за финансирането на разнообразни дела в областта на опазването на здравето, образованието и софтуерните нововъведения. Дарението от 3.6105 биткойна е направено от един от най-авторитетните покер портали в Съединени американски щати, употребяващи криптовалута. Средствата са събрани посредством благотворителни онлайн шампионати, провеждани през октомври - Световният месец за битка с рака на гърдата.
Екипът на фондация " Битхоуп " избра да пренасочи дарението към младата българска фондация въодушевен от триумфа на маратона Race for the Cure.
Средствата са събрани от благотворителни покер шампионати и ще бъдат вложени в профилактични прегледи за рак на гърда в цялата страна през 2020 година
" Изключително признателни сме за доверието, което " Битхоуп " ни гласоподава! Във време, в което животът ни се случва в успореден цифров свят, виждаме по какъв начин с съществуването на благосклонност и обществена отговорност облагите от един виртуален спорт могат да оказват помощ на десетки действителни хора в борбата за личния им живот. Парите от дарението ще бъдат вложени в национална акция за профилактични прегледи за рак на гърдата, която ще се организира през 2020 година ", показа доктор Полина Лъжанска, ръководител на " Победи рака ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР