Фондация “Домус дари социална сграда, изградена от морски контейнери, на

...
Фондация “Домус дари социална сграда, изградена от морски контейнери, на
Коментари Харесай

153-о спортно училище “Неофит Рилски” в София има общежитие от морски контейнери

Фондация “Домус ” подари обществена постройка, построена от морски контейнери, на 153-о спортно учебно заведение “Неофит Рилски ”, в квартал „ Надежда “ в столицата. Фондацията поддържа развиването на младежите и гении и в продължение на своите старания подарява безплатно общежитие за бъдещи спортни очаквания на България. Жилищната двуетажна постройка е построена от 12 морски контейнери и разполага с 8 жилището, а потенциалът и е до 42 жители. Проектът е осъществен и според условията за налична среда за хора с увреждания, като единият от жилищата е напълно предопределен за хора с увреждания.

 Изграждането на здания от морски контейнери е иновация за България. Създадени от големи цветни кутии, с които се транспортират артикули от Китай към Европа, жилищата не отстъпват по нищо от общоприетоо издигнатите. Изключително енергийно ефикасни и скоростно изграждани, те могат да бъдат даже първокласни. Сред преимуществата са ниската цена и независимостта на постройките от атмосферните условия.

 Фактическите изпълнители на плана - водещата проектантска компания „ Пам Консулт “, възнамеряват построяването по същата технология на детски градини, домове за възрастни хора, ниско тарифни хотели, бунгала, базари, офис здания и други и единственият в България експерт в построяването на здания от транспортни контейнери Modul Metal Systems. Официалното откиване на обществената постройка от морски контейнери ще се състои на 13 септември от 12:30 ч. в наличието на министър-председателя на България Бойко Борисов и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, в 153-о спортно учебно заведение “Неофит Рилски ”, квартал „ Надежда “ в столицата.

Инфо: www.profit.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР