Фондация Български спорт ще подпомогне три от начинанията на Община

...
Фондация Български спорт ще подпомогне три от начинанията на Община
Коментари Харесай

Фондация Български спорт подпомага три от начинанията на община Дупница насочени в развитие на различни спортни клубове

Фондация " Български спорт " ще подкрепи три от начинанията на Община Дупница, които са ориентирани в развиване на разнообразни спортни клубове и мероприятия. Това стана ясно от писмо на ръководителя й Николай Божинов.

" Преди малко повече от месец бяхме изпратили наши оферти за поддръжка от господин Божинов и ръководената от него фондация. Тя е една от сериозно-подпомагащите разнообразни типове спортни мероприятия и клубове и за наша наслада откликнаха и на трите ни хрумвания. Парите от дарението към този момент ги преведохме по сметката на трите клуба, с цел да започват организацията за осъществяване. Така да вземем за пример, едното ни мероприятие е ориентирано към възобновяване на обичайния коледен шампионат по битка, на който Дупница бе хазаин в продължение на години и събираше състезатели от всички възрасти освен от България, само че и от Европа. А всички знаят какви състезатели е дала и дава Дупница за европейската и международната битка. Убедена съм, че и в бъдеще ще продължим това партньорство, тъй като постоянно е прелестно, когато можеш да разчиташ на още някой ", разяснява Олга Китанова, изпълняваща длъжността кмет на Община Дупница.

Коледният шампионат по битка бе едно от най-силните в страната и събираше най-талантливите деца и юноши от цялата страна, доста постоянно и с европейски участия на националните тимове на Швейцария, Гърция, Сърбия... Възстановяването на обичайния шампионат бе коментирано още при започване на лятото на среща с най-изявените български борци, които са артикул на дупнишката школа - Кирил Милов и Миглена Селичка. Двамата поеха също ангажимент да се включат в организацията на шампионата.

Другите две мероприятия са ориентирани към футбола. От няколко години се организира шампионат за ветерани " Купа Дупница " с присъединяване на тимове най-вече от Югозападна България, като в тях се включват постоянно и някогашни национали, както и от състава донесъл незабравимите наслади от САЩ`94. Идеята е шампионатът да стане обичаен като разшири обсега на участниците.

Детски шампионат по футбол в село Червен брег е третата самодейност. От този сезон локалния футболен клуб " Червена звезда 2021 " към този момент има и тим при най-малките. Идеята е да има конкуренция с присъединяване на най-малко още 6 тима, а шампионатът да се трансформира също в обичаен всяка година, защото не е загадка, че срещите при най-малките са с по-малко събития през годината. Ще бъдат закупени и екипи, топки, награди за участниците и др.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР