Фондация Антикорупционен фонд призова за създаването на парламентарна комисия за

...
Фондация Антикорупционен фонд призова за създаването на парламентарна комисия за
Коментари Харесай

АКФ иска парламентарна комисия да проверява дейността на Нотариуса

Фондация " Антикорупционен фонд " прикани за основаването на парламентарна комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията към активността на групата на Мартин Божанов - Нотариуса.

В тази връзка от АКФ са изпратили писмо до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, както и до ръководителите на всички парламентарни групи.

Колкото повече информация излиза към, толкоз по-основателни стават подозренията за чадър над активността му от страна на институции, показват от АКФ. Според Фондацията е належащо изцяло и детайлно изясняване на изнесените данни и обстоятелства за проведени групи за въздействие в правораздаването.

От АКФ виждат риск от " следващото неприемливо занемаряване на казуса посредством официално, незадълбочено и изборно следствие от лица, които евентуално са забъркани косвено или непосредствено в тези схеми на въздействие ".

Поради това считат за неотложно образуването на парламентарна комисия. Ако тя бъде ръководена обективно и умело, може да способства за осветление на нерегламентирано въздействие в правосъдната система, както и да предотврати прикриването на следващите закононарушения против правораздаването и да има възстановителен резултат върху цялата система, показват от Антикорупционния фонд в писмото си.
 Контактите на Нотариуса - до най-високото равнище в правосъдната система?
Контактите на Нотариуса - до най-високото равнище в правосъдната система?

Атанас Славов: Очевидно всичко се случва толкоз постепенно, че цялата история може в никакъв случай да не се разплете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР