Фондът за дялово инвестиране в Централна и Източна Европа Eleven

...
Фондът за дялово инвестиране в Централна и Източна Европа Eleven
Коментари Харесай

Предприемачът Светозар Георгиев е новият партньор във фонда за рискови инвестиции Eleven Ventures

Фондът за дялово вложение в Централна и Източна Европа Eleven Ventures, разгласи присъединението на бизнесмена Светозар Георгиев като сътрудник. Така Eleven уголемява фокуса върху изкуствения разсъдък, отчитайки трансформиращото влияние, което той има върху основни промишлености като финансови технологии (Fintech), опазване на здравето, бъдещето на работата (Future of Work) и бъдещето на храната (Future of Food). Светозар ще поеме поста от май 2023 година от един от досегашните сътрудници в Eleven - Васил Терзиев

Професионалният опит на Светозар Георгиев включва основаването на просветителната институция Telerik Academy, софтуерният хъб Campus X и софтуерната компания Telerik.

Като съосновател и един от изпълнителните шефове на Telerik, Светозар има основна роля в превръщането на компанията от стартъп водач с над 850 чиновници в 11 офиса по света. Той е и ръководител на BESCO - Българската асоциация на бизнесмените, заместник-председател на фондация " Заедно в час " и член на Борда на настоятелите на Американския университет в България.

" Изкуственият разсъдък сигурно ще революционизира цели промишлености - от опазването на здравето до финансите и търговията. Чисто на практика той се трансформира във все по-важна тематика за фондове за рисков капитал като нашия, тъй като може да ни помогне да вземаме по-интелигентни капиталови решения, да поддържаме по-ефективно нашите портфолио компании и да усъвършенстваме интервенциите в нашите съществени вертикали ", разяснява Даниел Томов, основен изпълнителен шеф и ръководещ сътрудник на Eleven Ventures.

В бъдеще Eleven ще подчертава върху поддръжката към фирмите от портфолиото си в консолидираното на изкуствен интелект в софтуерните им артикули и интервенции, за увеличение на растежа и конкурентната им мощ.

През април към Eleven се причисли и предприемачът Петър Петров като Chief AI Officer, който да дава отговор за подпомагането на започващите компании по пътя им към основаването на новаторски и съгласуван с капацитета на изкуствения разсъдък резистентен бизнес.

Част от поддръжката за фирмите ще включва намиране на нови принадлежности за осъществяването на разнообразни задания, шерване на сполучливи образци за интеграция на AI, организация на образования и тренинги на бизнесмените, както и създаване на методология за оценка на успеваемостта от използването на модерните технологии.

Eleven има и роля за катализирането на стартъп екосистемата в Югоизточна Европа. През март 2020 година Фондът за рисков капитал направи първото по рода си обществено предложение в района, като записва портфейл от над 20 компании на Българската фондова борса посредством общественото сдружение Eleven Capital. Заедно с Eleven Capital и другите си частни фондове Eleven ръководи активи за над 100 млн. евро и е подкрепил районни стартъпи като Payhawk, който набра 215 млн. $ при оценка 1 милиарда $ през ноември 2021 г.; Gtmhub, който събра капитал на стойност 120 млн. $ през декември 2021 г.; и SMSbump, който беше добит от американската маркетингова платформа за електронна търговия Yotpo през 2020 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР