Фонд Условия на труд“ започна набирането на проекти на работодатели

...
Фонд Условия на труд“ започна набирането на проекти на работодатели
Коментари Харесай

Работодатели ще могат да получат до 100 000 лева за проекти – ето как

Фонд „ Условия на труд “ стартира набирането на планове на работодатели за възстановяване на изискванията на труд и за диагностика на професионалните заболявания за 2024 година Максималният размер на средствата за финансиране на едно предложение до 30 на 100 от утвърдените и фактически осъществени разноски за осъществяването му, само че не повече от 100 000 лв. . Това стана ясно след съвещание на Националния съвет по условия на труд и Управителния съвет на фонда.

Предложенията се одобряват всеки работен ден в деловодството на фонда. Няма краен период за кандидатстване .

Целта е чрез реализирането на плановете да се подобрят микроклиматът, електро и пожарната сигурност , техническата сигурност на работно съоръжение и санитарно-битовите условия в предприятията, както и да се понижат нивата на прахуляк, звук и нездравословни трептения и химични детайли .

През последните пет години Фонд „ Условия на труд “, който е към Министерството на труда и обществената политика, финансира осъществяването на планове за възстановяване на работната среда на 248 предприятия . Реализирането им увеличи качеството на изискванията на труд за 8418 служащи и чиновници .

Сред положителните практики по плановете са възстановяване на микроклимата посредством внедряване на климатични и вентилационни системи; минимизиране на риска от прахуляк и химични агенти; повишение осветеността на работните места. Фонд „ Условия на труд “ е съфинансирал и планове за понижаване на заплахата от проваляне от електричество и съкращаване на предпоставките за пораждане на трудови злополуки след ремонт на електрически съоръжения, както и за понижаване на рисковете от рухвания и от експозиция на звук с наднормени стойности.

Всички детайлности и условия за кандидатстване могат да се получат на формалната интернет страница на Фонд „ Условия на труд “- https://www.mlsp.government.bg/dokumenti-za-kandidatstvane.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР