Фонд на фондовете стартира пазарни консултации за два нови инструмента

...
Фонд на фондовете стартира пазарни консултации за два нови инструмента
Коментари Харесай

Фонд на фондовете стартира пазарни консултации за два нови инструмента

Фонд на фондовете започва пазарни съвещания за два нови инструмента – „ Фонд Иновации в предприятията “ и „ Фонд за софтуерен трансфер “, оповестиха от институцията. 

Допитването до пазара ще се организира в интервала от 19 февруари до 8 март, като в границите на срещите с участниците ще се обсъдят параметрите на двата финансови инструмента . Ще бъдат дискутирани следните тематики:

 Пазарни благоприятни условия и съществени фактори, свързани с рисковото финансиране и развиването на предприемаческата екосистема
 Структура и съществени параметри на финансовите принадлежности, в това число механизъм за използване, размер на ресурса, териториално систематизиране, реализирани резултати, метод на систематизиране на приходите и други
 Инвестиционна тактика и развой за набиране на евентуални вложения
 Индикативни условия на финансиране: съществени предстоящи параметри, включително нужда от набиране на частен капитал, ценови условия, размер, срочност и други
 Структура на фондовете и екипите, които ще го ръководят.

”Фонд Иновации в предприятията “ с общ бюджет от 32,17 млн. евро се финансира със средства по Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ (ПКИП) 2021-2027. Чрез него ще се оказва поддръжка на планове за стимулиране на предприемаческата интензивност за основаване на компании , основани на нововъведенията и разработващи артикули и услуги с висока добавена стойност, създаване на устойчива екосистема с висок иновационен капацитет, възстановяване на достъпа до познания, технологии и нововъведения в по-слабо развитите райони и ускорение на прехода към стопанска система на знанията.

„ Фонд за софтуерен трансфер “ с бюджет от 56,6 млн. евро е финансиран със средства по Програма „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “ (ПНИИДИТ). Той ще се извършва в композиция с безплатна финансова помощ (БФП), в това число и в границите на една интервенция.

Ще предизвиква развиването на капацитета в предпочитаните области на Иновационната тактика за умна специализация 2021-2027 и ще способства за създаване на мост сред науката и бизнеса. Ресурсът ще се насочи към спин-оф компании, започващи високотехнологични компании и предприятия, основани на знанието като част от индустриални стартъп системи, преобразяване на научни разработки в пазарно използвани артикули и технологии, комерсиализация и ръководство на интелектуалната благосъстоятелност. Ще се подтиква и процеса на разрастване и акселерация на започващи компании към развити промишлености и клъстери.

Срещите ще се организират до 8.03.2024 година , искащите да се включат следва да си запазят час авансово.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР