Фокус върху кварталите, борба с корупцията, подобряване на общинското здравеопазване,

...
Фокус върху кварталите, борба с корупцията, подобряване на общинското здравеопазване,
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Нашият нов стандарт ще бъде правене на ремонт от първия път

Фокус върху кварталите, битка с корупцията, възстановяване на общинското опазване на здравето, повече зелени площи, детски площадки и благоприятни условия за спорт, по-добра организация на градския превоз, тъй че той да стане комфортен и атрактивен, както и бистрота в ръководството на общината.

Това са някои от главните акценти в управническата стратегия на претендента за кмет на София Васил Терзиев, която беше показана публично. Зад номинацията на Терзиев застанаха „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и „ Спаси София “ - или " Обединени за София ".

„ Ние имаме освен проект, само че и екип, и политическа воля да го осъществяваме и да дадем нужния подтик София да стане столица, която притегля туристи и вложения. Да стане град, който хората не желаят да изоставен “, съобщи Васил Терзиев при представянето на управническите цели на „ Обединени за София “.

Основният принцип, който претендентът за кмет и екипът му считат да следват, е ръководството на общината да бъде транспарантно, с дейното присъединяване на жителите, неправителствения бранш и бизнеса. Целта е те да способстват равнопоставено с общината в създаването на политики. Прозрачността, достъпът до информация и публичните разисквания са част от ограниченията за битката с корупцията.

„ Трябва да запушим тази пробита лейка и ще създадем всички по силите си, с цел да може всеки лев на софиянци да отива по предопределение “, сподели Терзиев и добави, че в последно време доста се приказва за " стандарти ".

„ Нашият нов стандарт ще бъде правене на ремонт от първия път “, сподели Терзиев.

По думите му, " който и камък да обърнеш в София, изскача предизвикателство " и с екипа му са наясно с „ всички бомби, които са заложени сега – от превоз и поправки до сметосъбиране “

Той прикани гласоподавателите да гласоподават още на първия тур на кметския избор. „ На 29-и октомври не ходете за гъби. Има значение. В този уикенд ще се реши дали София ще получи нужния подтик, с цел да стане градът, който желаеме “, съобщи Терзиев.

Водачът на листата за общински съветници на обединението от Политическа партия, Демократична България, и " Спаси София " - Борис Бонев - също прикани за интензивност на вота и изрази убеденост, че софиянци „ няма да изберат за пети път някой, който до момента четири пъти не е приключил това, което дава обещание “.

„ В брошурката на други претенденти виждам същите планове и обещания, които Фандъкова даде към този момент четири пъти. Не мисля, че може, когато да видите, че някой не се оправя, да му повярвате и пети път “, сподели Бонев.

По думите му „ Обединени за София “ имат самочувствие, че ще се оправят, тъй като мотивацията им е да решат действителните проблеми на хората в София и се разграничава от задачата на други, която е „ единствено да си напълниш джоба или да се отчетеш в Банкя “.

Васил Терзиев и екипът му си слагат амбициозни цели в подобряването на градската среда в София.

Какво планува програмата на Васил Терзиев за ръководство на София?

Васил Терзиев и екипът зад него са създали управнически проект на база действителни проблеми, за които хората са им разказали, стана ясно по време на общественото показване на програмата.

Заедно с експертната организация „ Екипът на София “ са създали и представително изследване измежду жителите в столицата за главните плюсове и провокации, които виждат.

От резултатите излиза наяве, че хората асоциират София с опциите за работа и обучение, само че когато желаят в действителност положително качество на живот се оглеждат в друга посока поради проблемите в градската среда, компликациите при развъждане на деца, презастрояването, ремонтите, трафика и паркирането.

В съпоставяне с резултати от предишно изследване на „ Екипът на София “ през 2018 година, от ден на ден хора считат, че обстановката се утежнява – да вземем за пример зелените площи са занемарени, не се поддържат и се трансформират се в паркинги.

77% от интервюираните са дали отговор, че са нужни повече вложения в ръководство на трафика и основаване на безвредна среда. Искат и повече пространство за велосипедисти и пешеходци.

2/3 от участвалите в изследването считат, че би трябвало да се промени и методът, по който се построяват велоалеите. Преобладава и мнението, че би трябвало да се направи нова транспортна скица, която да усъвършенства връзките сред кварталите.

Основна причина да не употребяват градския превоз, която хората показват, е, че той не е комфортен и няма задоволително връзки, което прави напредването с него прекомерно постепенно.

Именно на тези провокации цели да отговори управническата стратегия на „ Обединени за София “. По думите на представителите на обединението проектът е фокусиран върху индивида в няколко посоки: здраве, ред и благоприятни условия.

Политиките по линия на здравето включват, само че освен:
повече зеленина и благоприятни условия за спорт в Софиядостъпна Витошапромяна в градския превоз, тъй че той да стане комфортен и атрактивенконтрол на паркирането в зелени площипо-добро общинско здравеопазванепо-добро разчистване на града
Част от заложените политики по линия на реда са:
завършек на ремонта на ремонтаясни правила и бистрота в ръководството на общинатаборба с корупцията
Част от политиките по линия на опциите включват:
Инвестиции в кварталите и по-голяма самостоятелност на районните кметовеФокус върху нововъведенията и технологиитеПривличане на вложения с висока добавена стойностНови детски градини
Сред ограниченията, които Васил Терзиев и претендентите за общински съветници плануват за по-добро сметосъбиране е по-голям надзор върху почистващите компании и въвеждане на такса „ замърсителят заплаща “.

Така такса боклук ще зависи от размера генерирани боклуци, а не от данъчната оценка на парцела, както е в този момент. Договорите с компаниите, които поддържат чистотата на София, изтичат през 2025 година и още занапред би трябвало да се мисли в тази посока, считат от екипа на Терзиев. Предвижда се и реформиране на Столичния инспекторат, с цел да се подсигурява по-ефективен надзор. Ще се работи и в посока ограничение на противозаконните сметища.

Васил Терзиев и хората зад него от „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и „ Спаси София “ се надяват да привлекат вложения, основани на знанието и високотехнологични компании, a дребният и междинен бизнес да се развива умерено " без да бъде тероризиран ".

Предвижда се да се смени фокусът и столицата от приватизация, да мине към привличане на вложения.

Според управническата стратегия на културата няма да се гледа като на задължение, а като запас за създаване на свободни, мислещи хора.

Друга част от проектите плануват в бюджета за 2024 година на общината да има повече пари разполагаем на районните администрации и районните кметове да са по-автономни. Предвиждат се и повече публични разисквания по региони.

От екипа на Терзиев споделят, че корупцията бяга от прозрачността и дигитализацията и по тази причина имат намерение да работят точно в тази посока - цифровизация и бистрота.

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е закононарушение

Платена публикация
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР