Фоклор с елементи на поп, джаз и рок ще огласи

...
Фоклор с елементи на поп, джаз и рок ще огласи
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, коктейл от поп, джаз и рок идва на Сахат ...

Фоклор с детайли на поп, джаз и рок ще огласи на следващия ден Сахат тепе, откакто от 20 часа  в лятното кино " Орфей " ще стартира концерт в поддръжка на  детското поделение на МБАЛ " Св. Мина ". Инициативата е на Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол със съдействието на отдел " Култура, археология и културно завещание " на Общината. Целта е събраните средства от концерта да бъдат вложени в материали, нужни за болничното заведение. Както се знае, МБАЛ " Св. Мина " е в тежко финансово положение и средствата, които лечебното заведение получава от клинични пътеки, не стигат. Входът е свободен, а на място ще има кутии за дарения в поддръжка на филантропичната идея.

В концерта ще взе участие съдружие „ 4етри “ - музикална платформа, която продуцира и развива млади реализатори и чийто жанр е fusion от фолклор с детайли на поп, джаз и рок. Тя включва три обединения. с надарени актьори.

Вокално трио " Идепея " ще показа вокални обработки на фолклор. Създадено преди 5 години от девойките в триото и ръководителя им. Носител на голям брой награди от национални и интернационалните състезания и участник в голям брой културни събития в страната и чужбина. 

Група “4етно ” води началото си от 2018 година, стартирайки с концепцията да събере екип от надарени и амбициозни актьори, които се стремят към другия тон.  

Третата групировка е музикална школа „ Артикул “,чието име идва от арт (изкуство) и cool (забавление). Школата предлага уроци в разнообразни сфери на изкуството, като нейната философия е, че изкуството се възпитава с обич и неизменност. Въпреки късия интервал на битие, възпитаниците й могат да се похвалят с доста участия и награди от състезания на районно, национално и интернационално равнище.

Още за събитията в Пловдив през днешния ден четете в най-хубавия културен гид " Марица "  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР