Флорънс, най-мощната буря, която застрашава континенталната част на САЩ през

...
Флорънс, най-мощната буря, която застрашава континенталната част на САЩ през
Коментари Харесай

Евакуация на над 1 млн. души в САЩ заради урагана Флорънс

Флорънс, най-мощната стихия , която заплашва континенталната част на Съединени американски щати през тази година, се ускори и се трансформира в вихър от 4-та категория , приближавайки се до щатите Северна и Южна Каролина, предизвиквайки евакуацията на повече от 1 млн. души тук-там с по-висока надморска височина, оповестява " Франс прес ".

Задавайки се с ветрове, чиито оптимални пориви доближават 209 км/ч, бурята се чака да стане даже още по-мощна, преди да връхлети сушата рано в четвъртък , донасяйки проливни дъждове, като с тях има огромна заплаха от тежки наводнения , предизвестяват от Националния център за ураганите в Маями.

" Флорънс се чака да се трансформира в извънредно рисков огромен вихър в четвъртък ", акцентират от Националния център за ураганите.

Карти на траекторията на бурята демонстрираха, че тя евентуално ще връхлети брега някъде покрай границата сред Северна и Южна Каролина.

Губернаторите на двата щата са оповестили изключително състояние .

" Не желаеме да рискуваме нито един човешки живот в Южна Каролина при този вихър ", разяснява губернаторът Хенри Макмастър.

Той е пресметнал, че към 1 млн. поданици ще избягат от крайбрежията на неговия щат , след по-ранните разпоредби за евакуация на повече от 50 000 души от южните елементи на Северна Каролина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР