Флагманските смартфони с ARM архитектура често страдат от прегряване(снимка: CC0

...
Коментари Харесай

Експерти обясниха защо прегряват чиповете на смартфоните


Флагманските смарт телефони с ARM архитектура постоянно страдат от прегряване
(снимка: CC0 Public Domain)

Прегряването на чиповете в смарт телефоните е проблем, с който промишлеността не може да се оправи изцяло. Според експертите, казусът се корени в архитектурата на чиповете, а не в софтуерния развой, употребен за производството им.

Именно архитектурата на чиповете, предлагана от Arm, предизвиква на огромен брой модели Android смарт телефони, в това число на Samsung, Xiaomi и Motorola, твърди обява на Buasiness Korea, която се позована на специалисти от промишлеността.

Флагманските смарт телефони нормално употребяват чипсети Arm от компании като Qualcomm и Samsung. „ В момента чипсетите Qualcomm Snapdragon и Exynos на Samsung Electronics се употребяват в множеството флагмански смарт телефони с Android и тези смарт телефони са проблематични във връзка с прегряване, продуктивност и консумация на сила ”, споделя източник от промишлеността пред изданието.
още по темата
Архитектурата, основана от Arm, се употребява както в чипове, създадени в заводите на Samsung, по този начин и на TSMC. И в двата случая се появяват сходни проблеми, от което следва, че повода не е в производителите, а в разработчика на чиповете.

Междувременно доста специалисти означават, че проблемите са резултат от композиция от разнообразни фактори – от индустриалния развой до архитектурата на процесора, качеството на периферните съставни елементи и продуктивността на смарт телефоните като цяло.

Чипсетите на Apple също са построени върху архитектурата на Arm, само че страдат по-малко от прегряване, защото Apple и Arm настройват процесорите за оптимално взаимоотношение с iOS, до момента в който Samsung и Qualcomm създават чипсети, предопределени да се употребяват в огромно многообразие от модели с дребни или никакви промени.

Въпреки това, започвайки от iPhone 11,. Така че изказванието на специалистите за „ безпроблемните iPhone ” не е изцяло правилно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР