Флагманската дънна платка ASUS ROG Maximus Z790 Hero EVA-02, вдъхновена

...
Флагманската дънна платка ASUS ROG Maximus Z790 Hero EVA-02, вдъхновена
Коментари Харесай

ASUS пусна дънната платка ROG Maximus Z790 Hero Evangelion с печатна грешка върху нея

Флагманската дънна платка ASUS ROG Maximus Z790 Hero EVA-02, въодушевена от анимето Neon Genesis Evangelion има непредвидена характерност. На цветния похлупак на входно-изходния конектор има печатна неточност – вместо Evangelion е написано Evangenlion. Тази част от дънната платка е сложна за замяна, което оставя на притежателя лимитирани благоприятни условия за решение на казуса, макар, че един черен непрестанен маркер обезпечено ще избави ситуацията.

Типографската неточност участва във всички към този момент пуснати на пазара модели и даже си е проправила път в формалните рекламни материали. За известно време пропускът остана неусетен, само че първите видеоклипове от разопаковането на новата дънна платка през септември разкриха неверното изписване. Любопитно е, че думата Evangelion е отпечатана върху дънната платка няколко пъти на разнообразни места, само че единствено в един случай с печатна неточност като Evangenlion.

Серията съставни елементи EVA-02 на ASUS включва дънни платки, видеокарти, захранващи блокове и даже кутия. Предлагат се и периферни устройства като клавиатури или слушалки. Бърза инспекция на публицистите от Videocardz демонстрира, че казусът с печатната неточност визира единствено дънната платка. Малко евентуално е тази неточност да аргументи съществени проблеми на притежателя, защото след сглобяването тя ще бъде покрита от вентилатора на кутията.

Да се надяваме, че ASUS ще прояви повече внимание към детайлите в идващите версии на своите артикули. Положителното е, че видеокартата от серията GeForce RTX 4090 EVA-02 не е наранена от този проблем. Като се има поради нейната цена в диапазона от 2300 до 3000 $ и невъзможността да се скрие надписът, това би било доста по-неприятно за притежателя, в сравнение с невидима след сглобяване печатна неточност върху дънната платка, чиято цена стартира от „ единствено “ 700 $.

Все още не е ясно дали ASUS има намерение да поправя и размени неверно отпечатаните съставни елементи. Може би любопитната обстановка просто ще бъде забравена. От друга страна, допустимо е след време тази платка да бъде високо ценена от колекционерите, както се ценят марките, монетите и банкнотите с неточности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР