flagman.bgВсички медии съобщават, че извършителят на убийството е доказан с

...
flagman.bgВсички медии съобщават, че извършителят на убийството е доказан с
Коментари Харесай

Параграф 22: Нещо не се връзва с ДНК- анализа на полицията за шесторното убийство в Нови Искър


flagman.bg

Всички медии оповестяват, че причинителят на убийството е потвърден с ДНК разбор, само че никой не споделя информация за този разбор. А въпросите, които пораждат са доста, написа Параграф 22.

За да бъде осъществен ДНК разбор, е нужно да има биологичен материал върху жертвите от килъра (или в тяхната къща) и референтен, относителен материал от самия палач, който потвърдено е негов.

Дали и КАК Министерство на вътрешните работи се е сдобил с сходни материали не е ясно. И въпреки в CSI: New York да могат да правят сходно нещо въз основата на открит косъм за 5 минути, то в действителния живот сходно нещо е невероятно.

Космите и косата (по земята и четките) като цяло не са добър източник на генетичен материал. Космите не носят ДНК, а вероятно, в случай че косъмът не е пречупен и с недокоснат корен, който носи кафези. Може да са разкрили различен биологичен материал – кръв, тъкан, семенна течност, само че с течение на времето качеството се утежнява, шансът ДНК да се фрагментира нараства, а с това се редуцира качеството на разбора. Просто не е ясно дали изобщо са разкрили биологичен материал от килъра, а и в случай че са разкрили, то най-вероятно е трябвало да се изследват десетки проби.

Но проблемите не стигат до тук. Чисто хронологично нищо не се връзва. Анализът на ДНК е извънредно акуратен и изисква доста време, което не корелира с действителността в CSI. Капацитетът на централната лаборатория на Министерство на вътрешните работи не е огромен, тъй като съгласно годишните документи за профилактика (2), те разполагат с един PCR уред и два секвенатора, които съвсем не се употребяват, тъй като липсват скъпи консумативи. Или с други думи Министерство на вътрешните работи би обработила прекомерно постепенно голям брой проби. Капацитетът не е огромен.

Самият разбор лишава доста време. Нужни са най-малко 2 дни, а в случай, че през днешния ден (05.01) се огласяват резултатите от разбора, а през вчерашния ден (04.01) стана ясно за съществуването на Ангелов, не е ясно по кое време са били взети пробите… Хронологично цялата обстановка е съмнителна.

Извършването на ДНК разбор минава през 3 етапи. Първо се правят проучвания, с цел да се откри какъв е биологичният материал (кръв, тъкан или различен флуид/материал). След това е нужно да се извърши екстракция на ДНК. Клетките се унищожават, протеините утаяват, тестът се пречиства, ДНК се концентрира. Всичко това се прави посредством хидролиа с протеолитични ензими, която може да протече и над 6 часа според от материала. После следва серия от центрофугирания, утавяния и третирания с органични разтворители (хлороформ, фенол, изоамилов алкохол, етанол), които могат да продължат и една нощ. На идващия ден към този момент се дефинира количеството на събраната ДНК, дали е чиста, дали количеството е приемливо за разбор и за какъв тъкмо разбор от голямата палитра. Ако Министерство на вътрешните работи реши да секвенира изолирания геном, то ще са му нужни най-малко още 24 часа, тъй като това е муден развой, само че получената информация е прецизна и точна.

Всичко това е с изискването, че пробите ДНК се пречистени от бактериална и друга ДНК. Все отново тестът не е стерилна и има източници за замърсители… Ами в случай че в космите има и такива от куче?

Обновената криминалистична лаборатория за ДНК разбор на Александровска болница предлага идентични услуги с тези на Министерство на вътрешните работи, а резултатите са с идентична тежест, само че продължителността на аналитичната активност продължава до 20 дни.

Или още веднъж с други думи – чисто хронологично показаното от Министерство на вътрешните работи и медиите няма логическа връзка и поредност. На 02.01 Министерство на вътрешните работи счита, че бащата е удушил всички, на 03.01 се появи версията, че са убити поради измами с Данък добавена стойност, на 04.01 се появи Росен Ангелов, а на 05.01 към този момент му е изработен ДНК профил по непонятен метод.

Уви, това са опциите на Министерство на вътрешните работи, а очевидно от умствения багаж на министри, прокурори и основни секретари на Министерство на вътрешните работи, те не са огромни. За всички е ясно, че сакралната цел НЕ Е да се разкрие едно закононарушение, а да се симулира активност и разкриваемост на закононарушенията, тъй като цяла Европа гледа България. Трябва да сме постоянни за европредседателството!

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР