ФК Астана спечели шеста поредна шампионска титла на Казахстан. Столичани

...
ФК Астана спечели шеста поредна шампионска титла на Казахстан. Столичани
Коментари Харесай

ФК Астана спечели шеста поредна титла, Тошев с нов гол за Жетису

ФК Астана завоюва шеста поредна шампионска купа на Казахстан. Столичани завоюваха гостуването си на Тобол с 1:0 в предпоследния 32-и кръг на шампионата и с актив от 69 точки към този момент са недостижими на върха с задатък от 4 точки пред втория Кайрат. Единствения гол осъществя Юрий Логвиненко в средата на второто полувреме.

В същото време преследвачът от Алмати остана с 65 точки, откакто загуби гостуването си на Иртиш в Павлодар с 0:5. С триумфа пък домакините си подсигуряваха оставане в елита. Българският нападател Мартин Тошев вкара осмия си гол в 14 мача за Жетису при равенството 1:1 като посетител на Окжетпетс. Той се раписа в 75-ата минута на дуела с глава след центриране от ляво.

В състава на домакините игра българският бранител Пламен Димов, който получи жълт картон през първото полувреме. Жетису ще приключи сезона на петото място, откакто сега има 53 точки. Окжетпетс е седми с 39 точки.

Воденият от българския треньор Стойчо Младенов отбор на Кайсар загуби гостуването си на Тараз с 1:2. Младенов изведе клуба от Кизилорда до успех в шампионата за националната купа през предишния месец, само че в шампионата тимът записа едно тъждество и пет провали в последните си шест мача и заема шестото място с 41 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР