Физическото и духовното развитие на нашите млади хора, усилията за

...
Физическото и духовното развитие на нашите млади хора, усилията за
Коментари Харесай

Румен Радев: Спортът и активният начин на живот са най-важни в борбата със затлъстяването

Физическото и духовното развиване на нашите младежи, напъните за това те да порастват по-здрави, мощни и уверени, са инвестиция в бъдещето на България. Това съобщи президентът Румен Радев в Ямбол, където в линейния парк „ Тунджа “ се организира Третият народен училищен фестивал по утринна гимнастика „ Ямбол `24 “ и „ Президентският тест “, част от самодейността на президента „ Спортувай с президента “.

Държавният глава е посетител на събитието от неговото първо издание през 2022 година, когато се състои под наименованието „ Турнир по утринна гимнастика “, а участници са възпитаници от Ямбол и близки до града общини. През идната година самодейността прераства в национална, а в тазгодишното издание във фестивала вземат участие близо 1000 деца от цялата страна. „ Ще бъда тук всяка година и ще продължа да поддържам тази самодейност, тъй като тя непосредствено подкрепя постигането на значимата национална цел – физическото и духовно развиване на нашите младежи “, съобщи президентът и добави, че без нейното реализиране, няма по какъв начин да бъде реализирана нито една от другите стратегически цели пред страната. Румен Радев уточни още, че точно спортът и интензивният метод на живот са най-важните стъпки в битката с обездвижването, затлъстяването, тютюнопушенето, алкохола и опиатите измежду младежите в България.

Президентът поздрави кмета на Ямбол Валентин Ревански за усъвършенстваната инфраструктура в града и за оформянето му като народен център за всеобщ юношески спорт. Държавният глава изрече благодарност и към заместник-кмета на града Енчо Керязов, чиито религия и пристрастеност, с които работи през целия си професионален път, са образец за подражателство от младежите. „ Те са и доказателство, че всяка добра идея може да се трансформира в сполучлива самодейност “, уточни президентът.

Румен Радев връчи част от премиите във фестивала по утринна гимнастика за „ Най-технично осъществяване “ – на СУ „ Пейо Яворов “, Стралджа, за „ Най-артистично осъществяване “ – на ПГССИ „ Христо Ботев “, Свиленград, за „ Най-атрактивно осъществяване “ – на ЕГ „ В. Карагьозов “, Ямбол, и за „ Най-добър състезателен водещ “ – на 1-ия тим на ПГССИ „ Христо Ботев “, Свиленград. Президентът изрази задоволство, че от ден на ден деца, учебни заведения и общини се включват в самодейността „ Спортувай с президента “, като и тази година най-добре представилите се от участниците ще бъдат посрещнати от президента в президентската институция.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР