Физическата болка в тялото или други здравословни проблеми значително намаляват

...
Физическата болка в тялото или други здравословни проблеми значително намаляват
Коментари Харесай

Гръб, стави, напрежение: от какво най-често се оплакваме и как да си помогнем?!

Физическата болежка в тялото или други здравословни проблеми доста понижават качеството ни на живот и се отразяват отрицателно на всекидневието ни., пише www.lifeonline.bg

Данните от скорошно изследване демонстрират, че почти една трета от жителите скоро са имали болки в гърба или врата (36%), болки в ставите (31%) или са се борили с проблеми с кръвното налягане (29%). В същото време здравословните проблеми постоянно засягат младежите.

Половината от популацията (49%) е на възраст над 55 години, 36% от интервюираните на възраст от 35 до 54 години и всеки четвърти (24%) на възраст от 25 до 34 години е страдал от болки в гърба или врата през последната година.

Болката в ставите също има наклонност да се усилва с възрастта, като най-значителното нарастване се следи на възраст сред 35 и 55 години, само че по-младите генерации също изпитват болки в ставите много постоянно - 11% от популацията на възраст 18-24 години и 12% от популацията на възраст 18 години. -24 и 12% от популацията.

Стресът е отговорен

Според Вита Скуи, гастроентеролог и методологичен шеф на Института срещу стареене, една от главните аргументи за болки в гърба са освен физическите проблеми с гръбначния дирек, само че и стресът.

„ Днес животът е доста динамичен и цялостен с разнообразни раздразнения, които предизвикват стрес. Най-вероятно проблемите с гърба при забележителна част от популацията са директно свързани с разнообразни прекарвания както в работата, по този начин и в персоналния живот, което води до болки не в гърба, а по този начин наречените мускулно-скелетни болки. Ако денем сме били доста превъзбудени, мускулите на гърба и врата са напрегнати, а не сме намерили метод да понижим напрежението, насъбраното напрежение в мускулите може да аргументи доста неприятна и продължителна болежка. В този случай би трябвало да потърсите помощ от физиотерапевт или теляк, както и да преразгледате метода си на живот “, изяснява Вита Скуи.

" Всеки би трябвало да откри здравословен метод за отмора. Това може да бъде спорт, разходка на чист въздух, игра с деца или домашни любимци, всяко занимание. Това несъмнено не би трябвало да включва алкохол или пушене, както и обществените мрежи преди лягане, тъй като те са не отпускащи. " а провокират още по-голямо безпокойствие ", отбелязва експертът.

Болките в ставите са разследване

Данни от изследване демонстрират, че болките в ставите засягат еднообразно мъжете и дамите. Проблемите със ставите не постоянно се демонстрират като болежка, да вземем за пример могат да се следят и отичане или вдървеност. При по-възрастните хора болката постоянно се предизвиква от изхабяване на ставите, както и от дълготрайно инфектиране или някакъв тип пострадване. Болката обаче не всеки път е обвързвана със самите стави – аргументите за нея могат да бъдат открити и на други места. Често се предизвиква от метаболитни проблеми, анемия, чернодробно заболяване и други фактори. 

„ За да действат добре ставите, е значимо да се уверим, че получаваме задоволително разнообразни микроелементи, от които се нуждаем - калций, магнезий, омега-3 мастни киселини и глюкозамин. Също по този начин е значимо да се храним питателно и здравословно и да балансираме физическата интензивност и време за отмора, ” – добавя експертът.

Следете кръвното си налягане

29% от интервюираните също са загрижени за повишение или намаляване на кръвното налягане през последната година. Както знаете, високото кръвно налягане може да аргументи разнообразни съществени сърдечно-съдови болести, в това число инсулт и инфаркт. От друга страна, ниското кръвно налягане предизвиква отмалялост, световъртеж и затруднена централизация.

Според изследването недоволствата от високо или ниско кръвно последователно нарастват с възрастта - в случай че във възрастовата група от 18 до 25 години единствено 8% от интервюираните се оплакват от това, то повече от половината, или 52%, са над 65 години. Данните демонстрират, че проблемите с кръвното налягане са по-чести при дамите (34%), в сравнение с при мъжете (23%).

„ Проблемите с кръвообращението и съдовите заболявания са водещата причина за гибел у нас, тъй че грижата за кръвното ви налягане в ранна възраст може да ви защищити от съществени болести в бъдеще. Високото кръвно налягане нормално се предизвиква от композиция от фактори като неприятна диета, затънал метод на живот, стрес, тютюнопушене и " приемственост.

От друга страна, ниското кръвно налягане може да се дължи на генетиката и може също да способства за липса на физическа интензивност или хранителни разстройства. Ето за какво всеки от нас би трябвало постоянно да ревизира кръвното си налягане и да премисля метода си на живот “, изяснява специалистът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР