Фирмите са със 84 броя повече от подалите през миналата

...
Фирмите са със 84 броя повече от подалите през миналата
Коментари Харесай

Нараства броя на фирмите в Русе, които декларират доходите си

Фирмите са със 84 броя повече от подалите през предходната година

Тази година 10 357 компании от района подадоха в офиса на Национална агенция за приходите в Русе годишните си заявления за корпоративни налози по член 92 от ЗКПО до крайния период 30 юни. Те са със 84 бр. повече от получените през предходната година. Всичките са обработени в елементи и поради грешки са анулирани 417 бр., а още 23 бр. са въведени неточно в системата. Русенската приходна администрация се е свързала към този момент с представителите на задължените лица за премахване на проблемите.

Следващият значим период в декларирането на приходи е 30 септември 2022 година До тогава и жителите, и компаниите имат опция един път годишно сами да поправят дължимия налог или декларирани данни пред Национална агенция за приходите в подадената към този момент годишната данъчна декларация за 2021 година Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът и в двата случая е до 30 септември на настоящата година.

Тази опция не се отнася за неподадени в период годишни данъчни заявления по ЗДДФЛ – 30 април и по ЗКПО – 30 юни. За компаниите, които не са подали годишни заявления за дължимия корпоративен налог, глобата е от 500 до 3000 лв. за юридическото лице, а за шефа на компанията от 200 до 1000 лв.. За неподадена в период декларация от физическите лица санкцията е до 500 лв.. При декларирането на погрешни данни, в случай че те водят до по-нисък размер на налога или освобождение от заплащане, санкцията е до 1000 лева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР