Фирмата ВИП Секюрити, свързвана с депутата Делян Пеевски, единствена е

...
Фирмата ВИП Секюрити, свързвана с депутата Делян Пеевски, единствена е
Коментари Харесай

„ВИП Секюрити“ е единствен кандидат за разпространение на печата


Фирмата " ВИП Секюрити ", свързвана с депутата Делян Пеевски, единствена е подала оферта по публичната поръчка на „ Български пощи “ за разпространяването на вестници и списания. през днешния ден при отварянето на предложенията в постройката на държавната компания. Според информация на „ Капитал “ още предишния месец компанията е знаела, че ще би трябвало да стартира да се занимава с разпространяването на печатните издания.

Обществената поръчка за " Организиране на активността по дистрибуция на печатни издания " е с планирана стойност 60 млн. лева без Данък добавена стойност и период за осъществяване 4 години.

Пощите трябваше да поемат разпространяването на вестниците след банкрута на „ Лафка “ поради отнетите лицензи на частните лотарии. Стана ясно обаче, че държавната компания няма запас да направи това и пусна социална поръчка. Делян Пеевски на процедура бе монополизирал доставката, а и продажбата на вестници и списания посредством „ Лафка “. Сега се оказва, че страната ще му окаже помощ за същата активност, която очевидно депутатът към този момент счита за неатрактивна и незадоволително печеливша.

" ВИП Секюрити " е идеалния претендент да поеме тази непечеливша активност. Компанията има настоящ контракт с " Български пощи " за транспорт на инкасото и доставка на колета, като по него се заплаща на изминати километри, а пощите задават маршрутите към частната компания, добавя „ Капитал “.

Преди рецесията с ковид " ВИП Секюрити " е възнамерявала да притегли част от чиновниците на " Експрес логистика и дистрибуция ". Компанията се свързва с Делян Пеевски и се занимаваше с разпространяване на цигарите на " Булгартабак ", вестниците и лотарийни билети, напомня " Капитал ".

Държавната компания " Български пощи " чака от подизпълнителя си да реализира цялостния развой по организацията, логистиката и превоза на готовите печатни издания до пунктовете за продажба в цялата страна, връщане на неосъществената продукция и административно-финансово обслужване на процесите с крайните разпространители по места в страната.

Обемът на услугата планува над 3100 доставки всекидневно с към 325 хиляди броя печатни издания дневно до минимум 3100 крайни пункта за разпространяване при най-малко 24 национални маршрута всекидневно, 9 неделни маршрута, 105 районни маршрута. Това е изложение на задачата отпреди въвеждането на изключителното състояние, което свиразпространението на изданията.

За финансирането на непечелившата активност се планува страната да субсидира пощите, като оптимално позволената поддръжка е до 15 млн. евро годишно.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР