Фирмата на Васил Божков, чрез която оперираше Националната лотария –

...
Фирмата на Васил Божков, чрез която оперираше Националната лотария –
Коментари Харесай

„Националната лотария“ поиска фалит

Фирмата на Васил Божков, посредством която оперираше " Националната лотария " – " Ню Геймс " АД подаде молба до Софийски градски съд за оповестяване в несъстоятелност и неплатежоспособност. Молбата на сдружението до съда е оповестена в Търговския указател.

В нея е посочено, че сдружението не може да прави никакви заплащания, защото всичките му банкови сметки са запорирани със заповеди на Национална агенция за приходите.

Поради същата причина сдружението заявява, че не може да изплати и облагите на участниците в игрите до 21 февруари. Няма опция също по този начин да заплаща дължими налози и такси, както и заплати и осигуровки на чиновниците си. Дейността на
лотарията беше прекъсната с приемането на измененията в Закона за хазарта, препоръчани от Валери Симеонов.

Към молбата до съда от " Ню Геймс " ползват и няколко запорни известия от Национална агенция за приходите от които излиза наяве, че в края на януари са запорирани наличните и постъпващи суми по банкови сметки, по депозити и други в общ размер 27.6 млн. лева За същата сума са запорирани и 16 автомобила на компанията. Със последващо разпореждане на Национална агенция за приходите от февруари са запорирани всички сметки и коли за сумата от 273 млн. лева Въпросната сума е обезпечена поради актове, издадени от ръководителя на Държавната комисия по
хазарта, които са обжалвани.

" Неколкократно сдружението е поискало от обществения реализатор краткотрайно позволение за неотложни заплащания по реда на член 229 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, само че същият е постановил отводи по тях ", показва " Ню геймс ". В обособен лист към молбата сдружението изброява всичките си кредитори с изискуеми вземанията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР