Фирмата, която е притежавал изпълнителният директор на НАП Румен Спецов,

...
Фирмата, която е притежавал изпълнителният директор на НАП Румен Спецов,
Коментари Харесай

Асен Василев: Фирмата на Спецов не е извършвала дейност, докато е била негова

Фирмата, която е имал изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов, не е правила активност, до момента в който е била негова благосъстоятелност, стана ясно от отговора на финансовия министър Асен Василев.

Той показа данните към проверката на компанията, като акцентира, че тя визира интервал, предшестващ собствеността на Спецов.

Василев обаче не съумя да отговори на въпрос по кое време и на кого е връчен ревизионният отчет, който предхожда заключенията от самата проверка. Министърът е провел персонален диалог със Спецов за решенията му към компанията:

" Това, което той ми сподели е, че компанията имала лиценз за търговия със зърно. В момента, в който влиза в проверка, този лиценз, явно, нали, стартира да става... абсолютно  му отхвърлят заеми от банки и така нататък, до момента в който не завърши проверката и той я продава преди още самото приключването на проверката и връчването на акт. По това време, по негово време, компанията няма никаква икономическа активност ".

Още в първите дни след представянето на Румен Спецов като началник на Национална агенция за приходите стана ясно, че той е имал компания със съществени данъчни отговорности, която е продадена на малограмотно лице. Служебният кабинет изпрати сигнал до прокуратурата, с цел да ревизира случая.

 Румен Спецов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР