Фирмата EnviroDNA разработва ДНК детектор за тилацини …Генетична научна компания

...
Фирмата EnviroDNA разработва ДНК детектор за тилацини …Генетична научна компания
Коментари Харесай

Фирмата EnviroDNA разработва ДНК детектор за тилацини

Фирмата EnviroDNA създава ДНК детектор за тилацини …Генетична научна компания в Австралия е създала метод за разкриване на наличието на тилацини (thylacines) в дивата природа (HiddenTruth.site).

 Може ли да има живи тилацини в дивата природа на Австралия?
Може ли да има живи тилацини в дивата природа на Австралия?Официално се счита, че тилацинът (тасманийският вълк) е липсващ преди десетилетия. Той е бил граблив двуутробен бозайник, живеещ в Австралия, Тасмания и Нова Гвинея.Спорадичните известия за хипотетични тилацини в дивата природа обаче не престават и до през днешния ден. Това кара доста откриватели да имат вяра, че типът е съумял да оцелее все пак.Убедително доказателство за това изказване обаче липсва.Четете още: Единственият останал бял жираф в света получи GPSСега обаче, откривателят на тилацините – Майкъл Мос (Michael Moss), е присъединил услугите на EnviroDNA – компания, която проучва екологична ДНК (eDNA), с цел да дефинира кои типове живеят в дадена област.
Такива ДНК следи могат да бъдат открити в кожни кафези, косми и слюнка, които животните оставят след себе си. Чрез взимане на проби от почвата в даден регион може да се разпознава ДНК на всеки тип.Екипът на EnviroDNA употребява разбор на ДНК от непокътнато тилациново малко, с цел да разшири своята библиотека от типове и да включи тасманийския вълк.Ако се откри позитивно съвпадане, това допуска, че към момента има живи тилацини, които живеят в дивата природа.Досега, пробата е изработен единствено върху непокътната тилацинова четина, само че в близко бъдеще, би трябвало да е допустимо да се стартира разбор на общи проби за признаци на типа.Със сигурност ще бъде забавно да забележим какво ще открие екипът.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР