Фиорентина се класира за полуфиналите на Лигата на конференциите, въпреки

...
Фиорентина се класира за полуфиналите на Лигата на конференциите, въпреки
Коментари Харесай

Фиорентина бе на крачка от грандиозен провал срещу Лех, но все пак стигна до полуфинала

Фиорентина се класира за полуфиналите на Лигата на конференциите, макар че загуби с 2:3 вкъщи от Лех (Познан), само че с общ резултат 6:4 съумя да отстрани полския отбор. " Виолетовите " имаха доста комфортна преднина, откакто завоюваха с 4:1 първия мач. Този задатък обаче очевидно подведе състава на Италиано, който двайсетина минути преди края изоставаше с 0:3 на " Артемио Франки ". В последна сметка до края на мача Фиорентина върна два гола и макар че прекъсна серията си от девет следващи победи в евротурнирите и не съумя да усъвършенства върха на Милан, се класира за полуфинал в Европа за първи път от 2015 година.

Афонсо Соуса откри резултата още в деветата минута, откакто пресече недобро изчистване на защитата на домакините след центриране отдясно и прати топката до гредата. В 64-тата минута Кристофер Велде удвои от дузпа, отсъдена за нарушаване на Терзич след намесата на ВАР. Пет минути по-късно Артур Собиех изравни общия резултат от двата мача, откакто засече на близката греда ниско центриране на Карлстрьом.

Притиснати до стената, домакините нямаха различен избор с изключение на да върнат най-малко един гол. Направи го Рикардо Сотил в 78-ата минута, когато засече от въздуха в наказателното поле опит за изчистване на полската защита след центриране от свободен удар. В добавеното време Гаетано Кастровили оформи крайния резултат, завършвайки контраофанзива на домакините.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР