Фиорентина остана без своя капитан, а италианският футбол без един

...
Фиорентина остана без своя капитан, а италианският футбол без един
Коментари Харесай

Един прекрасен футболист, напуснал ни твърде рано - Давиде Астори

Фиорентина остана без своя капитан, а италианският футбол без един прелестен футболист.

Давиде Астори ни напусна единствено на 31 години след сърдечен удар в съня му часове преди да изведе Фиорентина с капитанската лента в мача против Удинезе.

Астори е роден в градчето Сан Джовани Бианко в региона на Бергамо. Там стартира и футболният му път с локалния отбор Понтисола. През 2001 година геният минава в академията на огромния Милан, а след 5 години в нея стартира своята кариера в професионалния футбол. "Росонерите " по това време имат страховит тим, в който място за централния бранител няма. Между 2006 и 2008 той натрупа опит в третодивизионните Пицигетоне и Кремонезе преди Каляри да му даде път в огромния футбол. Тимът подписва контракт за обща благосъстоятелност с Милан и на 14 септември 2008 Астори дебютира в Серия А.

3 години по-късно Каляри изплаща и 50-те %, които Милан държа от Астори за 3,5 милиона евро.

Постепенно централният защитник се трансформира в огромната фигура в тима, а по този начин идва и дебютът за Италия - в контрола против Украйна на 29 март 2011.

За Астори парите не бяха най-важното. Той го показва ясно, когато през 2012 отхвърли оферта на стойност 15 милиона евро от Спартак Москва, макар че двата клуба се бяха споразумели. Той обаче искаше да реализира задачите си с Каляри.

През сезон 2014-15 бранителят играе чартърен в Рома, а на 4 август 2015 стартира любовната му история с Фиорентина, където в началото играе като преотстъпен преди "виолетовите " да го привлекат непрекъснато.

В началото на сегашния сезон Астори бе разгласен за капитан на тима и се справяше съвършено с огромната отговорност.

За страдание обаче ориста лиши Астори от обичания му клуб, от спътницата му Франческа Фиорети и от двегодишната му дъщеричка Витория.

Припомнете си кариерата на Астори в галерията!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР