Фиорентина допусна изключително разочароваща загуба при гостуването си на Лече

...
Фиорентина допусна изключително разочароваща загуба при гостуването си на Лече
Коментари Харесай

Лече надви Фиорентина с два гола в добавеното време

Фиорентина позволи извънредно разочароваща загуба при гостуването си на Лече в първия мач от 23-ия кръг на Серия " А ". Отборът на Винченцо Италиано водеше до самия завършек на постоянното време, само че получи два гола в продължението и отстъпи с 2:3. Победното попадение за Лече заби бранителят Патрик Доргу.

Поражението попречи на " виолетовите " да се завърнат в топ 4. Те останаха с 34 точки и разделят шестата позиция с Лацио. Лече пък прекъсна серията си от три провали и с актив от 24 точки се отдалечи от долните етажи на класирането.

Лече сътвори повече благоприятни условия за гол до почивката и справедливо поведе в 17-ата минута, когато Реми Удин беше прецизен от директен свободен удар. Малко преди този момент Мохамед Каба от домакините уцели греда. Гостите владееха топката по-дълго, само че не създаваха никакви чисти положения.

Отговорът на Фиорентина пристигна в 50-ата минута с гол на Роландо Мандрагора. Халфът се освободи пред наказателното поле и с доста акуратен удар с левия крайник прати топката в мрежата.

В 68-ата минута гостите направиха цялостен поврат. Лукас Белтран наказа неприемлива неточност на вратаря на Лече Владимиро Фалконе и приближи " виолетовите " до успеха.

Фиорентина държеше самодейността в дуела, само че се срина в последните минути. Първо Роберто Пиколи изравни с глава след неприятна класификация на бранителите на гостите, а във втората спомагателна минута 19-годишният Доргу зарадва тифозите на " Виа дел Маре " с доста хубав гол с левия крайник. Попадението беше първо за младока в Серия " А ".

Фиорентина към този момент има три следващи загуби във всички шампионати, откакто преди седмица отстъпи с 0:1 на Интер, а преди този момент позволи проваляне с 0:3 от Наполи за Суперкупата на Италия.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР