Финландската полиция съобщи днес, че ще действа по испанското искане

...
Финландската полиция съобщи днес, че ще действа по испанското искане
Коментари Харесай

Полицията във Финландия ще арестува бившия каталунски лидер Пучдемон, ако го открие

Финландската полиция заяви през днешния ден, че ще работи по испанското искане за задържане на някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон, който сега се намира в страната, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

В малко изказване на Финландското национално следствено бюро се споделя, че Испания е предоставила желаната информация за издадената интернационална заповед за арест, само че се прибавя, че сега местонахождението на Пучдемон е незнайно на финландските управляващи. Когато той бъде открит, "ще бъде задействан естественият развой по екстрадиция ", заяви и Централната престъпна полиция.
Пучдемон, който живее в самоналожено заточение в Белгия, бе поканен на срещи в Народното събрание на Финландия в четвъртък, а в петък изнесе сказка в Хелзинкския университет. Очакваше се той да напусне Финландия през днешния ден и да отлети за Дания, сподели един от неговите домакини, само че финландски медии оповестиха, че той може би към момента е в страната.

В изявление за испанската радиостанция "Радио Каталуния " по-рано, юристът на Пучдемон сподели, че клиентът му "може да се съобщи на финландската полиция ". Председателят на каталунския парламент приключи през днешния ден дебатите за встъпването в служба на районен водач, откакто през вчерашния ден претендентът за този пост Жорди Турул и още петима каталунски сепаратистки водачи, упрекнати в протест, бяха арестувани под стража, съобщи Франс прес.

"Кандидатът за ръководител на каталунското държавно управление е в ареста дружно с други депутати от тази камара. Очевидно при тези условия съвещание не може да се състои ", сподели Роже Торен при откриването на дебатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР