Финландската полиция съобщи, че китайски кораб е във фокуса на

...
Финландската полиция съобщи, че китайски кораб е във фокуса на
Коментари Харесай

Финландия подозира, че китайски кораб е свързан с повредата на газопровода

Финландската полиция заяви, че китайски транспортен съд е във фокуса на нейното следствие по съмнения за бойкот на газопровод сред Финландия и Естония, който беше развален този месец.

След като на 8 октомври теч докара до прекъсването на газопровода Balticconnector, финландските управляващи проверяват повредата, която съгласно тях е породена от " външна " активност.

" Движенията на кораба Newnew Polar Bear, плаващ под флага на Хонконг, съответстват с времето и мястото на повредата на газопровода ", се споделя в изказване на Националното бюро за следствие.

" Ще си сътрудничим с китайските управляващи, с цел да установим ролята на посочения транспортен съд ", е представен да споделя контрольор Ристо Лохи.

Полицията също по този начин удостовери, че повредата е породена от " външна механична мощ " и че е разкрила " тежък предмет " наоколо до разваления водопровод.

" Наскоро на морското дъно беше открита голяма купчина пръст, съдържаща евентуално извънредно тежък предмет ", съобщи Лохи.

Полицията ще се опита да вдигне предмета от морското дъно, с цел да изследва дали той е обвързван с разваления водопровод.

Ремонтът на газопровода ще отнеме най-малко пет месеца, съобщи операторът му предходната седмица, което ще остави Финландия изцяло подвластна от вноса на полутечен природен газ през зимата.

Природният газ съставлява към пет % от енергийното ползване на Финландия, като се употребява основно в индустрията и при комбинираното произвеждане на топлинна и електрическа сила.

Миналата година подводни детонации доведоха до разкъсване на три тръбопровода в Балтийско море, по които се транспортира природен газ от Русия за Западна Европа, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР