Финландската горска администрация обяви създаването на стратегически запас от борови

...
Финландската горска администрация обяви създаването на стратегически запас от борови
Коментари Харесай

Как Финдландия спасява боровите си гори

Финландската горска администрация разгласи основаването на стратегически ресурс от борови шишарки, оповестява изданието Yle, като прецизира, че органът възнамерява да събере ресурс за 10 години напред, предава организация Фокус.
По данни на медията в някои северни райони – изключително в Лапландия, запасите за засаждане на са съвсем празни, тъй че страната възнамерява да закупи към милион литра висококачествени шишарки.
 Бездомниците във Финландия получават бързо жилище и контракт за наем Бездомниците във Финландия получават бързо жилище и контракт за наем
Броят на хората без дом в рамките на Европейския съюз (ЕС) се е нараснал със 70%. Сравнението е с интервал от преди 10 години, информир...
Единственият стратегически склад за шишарки се намира в лапландската столица Рованиеми. Към сегашния миг към 15 хиляди кг борови шишарки се съхраняват при условия на надълбоко заледяване. При нужда те може да се употребяват за залесяване. Горското ръководство възнамерява да направи запаси, които биха били задоволителни за интервал от 10 години – актуалните ресурси биха стигнали единствено за период от най-много една година.
В Рованиеми към този момент работи пункт за събиране на шишарки. Един литър от тях – в случай че са с положително качество – се изкупува за 1,2 евро. За програмата са отпуснати общо към 3 млн. евро. Отделът по горите се надява, че в събирането ще се включат интензивно жителите на Лапландия, огромна част от които останаха без работа в изискванията на рецесията от .
Както отбелязва вестникът, в по-южните елементи на страната не се вършат стратегически ресурси от шишарки, защото семената на тези типове, които толерират локалния климат, са непрекъснато налични в продажба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР