Финландия започна тестово подаване на газ от плаващия терминал за

...
Финландия започна тестово подаване на газ от плаващия терминал за
Коментари Харесай

Финландия тества внос на втечнен газ

Финландия стартира тестово подаване на газ от плаващия терминал за полутечен природен газ Exemplar, заяви АП.

" Първите молекули газ бяха сполучливо подадени от терминала за полутечен природен газ към финландската газова мрежа в четвъртък вечерта. Това беше първият стадий от тестовия интервал ", обявиха от финландската национална газова компания Gasgrid Finland.
 Арбитражен съд: Финландия не би трябвало да заплаща на
Арбитражен съд: Финландия не би трябвало да заплаща на " Газпром " в рубли

Провал на проектите на Путин

Търговското систематизиране на газа може да стартира към средата на януари, съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Оли Сипиля.

Плаващият терминал за полутечен природен газ Exemplar, предопределен да размени доставките на газ за Финландия по съветския газопровод, дойде в дълбоководното пристанище Инкоо в сряда.

През май финландската национална газопреносна компания Gasgrid Finland подписа десетгодишен контракт за наем на терминала Exemplar с американската компания Excelerate Energy. Общата стойност на контракта е 460 милиона евро, или към 126 000 евро дневно. Регазифициран газ по газопровода Balticconnector ще се доставя и на Естония.

Втечненият природен газ ще се доставя на Exemplar с танкери два пъти месечно. Първият транспортен съд за полутечен природен газ се чака да дойде през януари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР