Финландия ще възобнови приема на заявления за визи и други

...
Финландия ще възобнови приема на заявления за визи и други
Коментари Харесай

Финландия възобновява приема на заявления за визи в Русия

Финландия ще възобнови приема на заявки за визи и други документи за влизане в Русия от петък, който беше пресечен в края на юли, оповестява финландското външно министерство.

„ Заявленията за виза за Финландия могат да се подават в центровете за кандидатстване за визи VFS Global ", се споделя в изказването.

От 1 септември 2023 година молбите за визи ще се одобряват от понеделник до петък, можете да се запишете за кандидатстване на уеб страницата на визовия център, прецизират от финландското министерство на външните работи.
Жителите на Москва също могат да се запишат за кандидатстване за виза за Финландия посредством финландското посолство в съветската столица, което от септември по отношение на решението на съветското външно министерство да закрие финландското генерално консулство в Санкт Петербург също обработва всички други документи за влизане във Финландия за всички руснаци, прецизираха от финландското външно министерство.

„ Броят на местата (за кандидатстване в посолството), налични както за кандидатстване за виза, по този начин и за биометрична регистрация за молби за позволение за престояване, ще бъде доста понижен заради ограничавания на ресурсите ", се споделя в изказването.

По-рано съветското външно министерство заяви, че Русия в отговор на антируската политика, провеждана от финландските управляващи, от 1 октомври 2023 година отдръпва единодушието си за активността на генералното консулство на страната в Санкт Петербург, а също по този начин експулсира девет финландски дипломати.

През юни финландското външно министерство уведоми краткотрайния краткотраен д`афер на Русия за експулсирането на девет чиновници на посолството в Хелзинки. В тази връзка формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че експулсирането е обвързвано с ползите на клетките на НАТО под контрола на Съединени американски щати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР