Финландия регистрира рекорден брой кандидати за убежище след нахлуването на

...
Финландия регистрира рекорден брой кандидати за убежище след нахлуването на
Коментари Харесай

Рекорден брой кандидати за убежище във Финландия от началото на войната в Украйна

Финландия записва рекорден брой претенденти за леговище след нахлуването на Русия в Украйна, надхвърлящ върха от 2015 година по време на миграционната рецесия. Това обявиха през днешния ден управляващите на страната, представени от Франс прес.

" Към 4 август са подадени 35 064 молби за краткотрайна отбрана от хора , напуснали Украйна заради военната офанзива на Русия ", заяви в официално съобщение финландската работа по имиграцията. В системата за настаняване са регистрирани към този момент над 37 000 души - повече от всеки път, показаха те. Предишният връх в северната страна датира от 2015 година - 32 000.

" Една трета от хората, бягащи от Украйна, са деца ", посочи имиграционната работа.

До момента ведомството е обработило 33 480 молби за отбрана, а близо 95 на 100 от молителите към този момент са получили отговор.

Защита са получили 33 231 лица. Отхвърлени са под 1 % от молбите . Отказ са получили жители на други страни, а не на Украйна, означи службата.

Всеки подал молба за краткотрайна отбрана във Финландия неотложно получава право да работи в страната.

В Европа са регистрирани досега над 6,3 милиона бежанци от Украйна, сочат най-новите данни на Организация на обединените нации.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР