Финландия изпраща на Украйна своя 22-ри пакет военна помощ на

...
Финландия изпраща на Украйна своя 22-ри пакет военна помощ на
Коментари Харесай

Финландия изпраща на Украйна нов пакет помощ на стойност 190 милиона евро

Финландия изпраща на Украйна своя 22-ри пакет военна помощ на стойност 190 милиона евро. Според финландското държавно управление предлагането е утвърдено от президента на страната в петък, предава " Ройтерс ".

" Поради оперативни аргументи и с цел да се подсигурява сигурността на доставката на помощта, подробното наличие на пакета, както и методите и времето за доставка, няма да бъдат оповестени обществено " , сподели държавното управление в прессъобщение.

Общият размер на помощта, предоставена от Финландия на Украйна по време на войната, доближи 1,8 милиарда евро.

Ако се преизчисли по съотношението сред Брутният вътрешен продукт и валутния курс, тогава 190 милиона евро за Финландия се равняват на 18 милиарда $ за Съединени американски щати. 1,8 милиарда евро финландска помощ е еквивалентна на 171 милиарда $ помощ от Съединени американски щати.

" В дълготраен проект би трябвало да намерим нови способи за поддръжка на Украйна както на национално равнище, по този начин и на по-широка основа. Сега приготвяме дълготраен проект за поддръжка на Украйна ", цитира държавната пресслужба Министърът на защитата на Финландия Анти Хакканен.

" Нашата промишленост има доста ноу-хау и ние в министерството на защитата работим за по-ефективното потребление на тези технологии в поддръжка на Украйна . Един образец е нашето произвеждане на муниции ", сподели финландският министър на защитата.
 Норвегия възнамерява да достави на Украйна спомагателни системи за Противовъздушна отбрана NASAMS
Норвегия възнамерява да достави на Украйна спомагателни системи за Противовъздушна отбрана NASAMS

Стойността на поръчката се прави оценка на 3,45 милиарда норвежки крони - повече от 300 милиона евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР