Финландия информира Русия за разследването на повредата от 7 октомври

...
Финландия информира Русия за разследването на повредата от 7 октомври
Коментари Харесай

Финландия информира Русия за разследването по повредата на подводния газопровод Baltic connector

Финландия осведоми Русия за следствието на повредата от 7 октомври на подводния газопровод " Baltic connector " сред Естония и Финландия, заяви " TVP World ".

Министърът на външните работи Елина Валтонен съобщи на конференция, че Русия не е поискала помощта на Финландия за следствието на повредата на съветски телекомуникационен кабел, която е станала същата вечер.

Руската държавна компания " Ростелеком " твърди, че оптичният кабел, свързващ Санкт Петербург и ексклава Калининград, е бил развален по същото време, когато китайският транспортен съд е минал над него, и че сега тече ремонт.

Два други телекомуникационни кабела в региона са били развалени по същото време.

Финландската полиция съобщи, че проверява дали записаният в Хонконг контейнеровоз " NewNew Polar Bear " е развалил тръбопровода, като е влачил котвата си по морското дъно, само че не е стигнала до умозаключение дали става въпрос за случай или не.

По-късно котвата е открита наоколо до тръбопровода и е извадена от финландските следователи.

Инцидентите демонстрират уязвимостта на морските кабели и тръбопроводи в миг, когато опасенията за сигурността са огромни поради войната в Украйна. Разследващите към момента не са открили кой е виновен за взривяването на съветските газопроводи " Северен поток " под Балтийско море през предходната година. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР