Финансовият предприемач Николай Василев, когото Има такъв народ предлагаше за

...
Финансовият предприемач Николай Василев, когото Има такъв народ предлагаше за
Коментари Харесай

Николай Василев: Бюджет 2022 е най-разхитителният от четвърт век

Финансовият бизнесмен Николай Василев, който " ИТН " оферираше за министър председател, продължава да нападна с остри рецензии бюджетната политика на държавното управление " Петков ". 

" Бюджет 2022 е най-небалансираният за последните 25 години и с най-разхитителните и левичарски политики през последните 25 години, разяснява Василев пред Българска национална телевизия. И конкретизира: Предвидените разноски са повече от високи  - 63 милиарда лева, освен това се планува и актуализация през лятото и разходите ще отидат до 69 милиарда лева През последните години страната харчи сред 30-40% от Брутният вътрешен продукт, а в този момент отива на 48%. Държави, които позволяват бюджет на дефицити и остатъци, обедняват. С бюджет 2022 сме к ато в ранния гръцки сюжет. "

Николай Василев, който беше вицепремиер и министър на иконономиката от Национална движение „Симеон Втори", счита, че настоящето държавно управление предлага единствено ултралеви ограничения. Според него " няма нищо неприятно някой да бъде социалист ", само че тогава би трябвало новата ръководеща партия отиде на избори с стратегия, която да покаже, че върви в тази посока. 

 

Василев за следващ път сложи въпроса за огромното харчене в края на годината. " Разочарован съм, че в средата на февруари никой не е споделил за какво се изхарчиха 9 милиарда лева за 9 дни през декември. Това е най-голямото харчене в историята в миналото.. Когато държавното управление не изнесе таблица с тотал 9 милиарда, това за мен е скрита информация. " Промяната " е дойде с най-високото харчене, а  ние не знаем защо е то. Някой бързо и транспарантно да изкара информацията за декември, прикани финансистът, като напомни: И предната година  пак не получихме информация и се оказа, че парите са за свлачища и язовири, по които не се работи ".

Според Василев в света има доста рискове като война, криза, енергийната обстановка, бедствия, нова вълна на ковид, само че бюджетът харчи екстравагантно, без умни ограничения. " За за мен здравословен е диалогът по какъв начин да се направи по този начин, че частният бранш да влага в стопанската система, в основаване на нови работни места, в нови технологии и туризъм, по този начин да порастват приходите в частния бранш, а не просто ържавата да раздава. Ако би трябвало да се удовлетворяват всички стремежи за бюджетни разноски, и 160 милиарда няма да стигнат. По мои сметки ще има 8% недостиг в края на годината, за мен това е най-разхитителният бюджет за последните 25 години ", заключи финансистът.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР