Финансовият министър Владислав Горанов обясни в понеделник, че би подкрепил

...
Финансовият министър Владислав Горанов обясни в понеделник, че би подкрепил
Коментари Харесай

Горанов хареса противоконституционния закон “КТБ“ на Пеевски

Финансовият министър Владислав Горанов изясни в понеделник, че би подкрепил законопроекта на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски за КТБ, а по-късно посочи, че това е “извънредно и противоконституционно законодателство “.

" Аз бих го подкрепил с мотив, че всички вероятни принадлежности на страната, в това число и изключително законодателство, което по принцип е противоконституционно, в случай че даде опция справедливостта най-малко частично да спечелва ", сподели Горанов пред Нова телевизия.

Съвносители на плана са Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид.

Финансовият министър добави, че ГЕРБ са изправени пред тестване, тъй като който не поддържа плана, ще бъде упрекнат, че не желае да сътвори законодателство, което да даде оптимално необятен инструментариум за възобновяване на масата на несъстоятелността на КТБ ".

В отговор на въпрос кои политици са взимали пари от банката, Горанов съобщи, че няма по какъв начин да знае сходна информация. Има единствено данни за това кои политици са влизали в КТБ и са посещавали Цветан Василев, сподели той.

По мотив решението на конгреса на Българска социалистическа партия да желае избор на съмнение на държавното управление по тематиката за корупцията, Горанов съобщи, че не е задоволително Корнелия Нинова да приказва за корупция. Той сподели, че тя е взела участие в приватизацията и се е снимала при разрушаването на мавзолея през 1999 година с тогавашния вицепремиер и строителен министър в кабинета " Костов " Евгений Бакърджиев.

" Твърди се, че е взела участие в приватизацията на едно комерсиално сдружение против минимална сума в своя изгода ", сподели Горанов, само че не можа да си спомни името на сдружението. Става дума за “Техноимпекс “, което Нинова приватизира, до момента в който е негов началник и по едно и също време шеф на работническо-мениджърското сдружение, което го купува. Това се случва по времето на ръководството на ОДС.

Владислав Горанов сподели още, че не приема оценката на " Трансперънси интернешънъл ", че България е най-корумпираната страна в Европа.

" Със сигурност имаме проблем с корупцията, само че страната през днешния ден е по-добре от през вчерашния ден и по стопански индикатори, и по витално ниво. Ако по чувство сме напред, би трябвало да има спор в обществото ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР