Финансовият министър Асен Василев защити смяната на ръководителите на Националната

...
Финансовият министър Асен Василев защити смяната на ръководителите на Националната
Коментари Харесай

Василев: Върнахме Румен Спецов и Павел Тонев, защото знаят как да събират данъци

Финансовият министър Асен Василев отбрани промяната на ръководителите на Националната организация по приходите (НАП) и организация " Митници ", като посочи, че това е " екипът, който е потвърдил, че може да събира налози и акцизи ".

В сряда стана ясно решението на Министерски съвет, с което Румен Спецов и Павел Тонев надлежно на Национална агенция за приходите и организация " Митници ". Пред публицисти Василев отхвърли назначението на Спецов да е политическо и посочи, че то е в съгласие с премиера и останалите министри в кабинета.

" Върнахме екипа, който съумя 2021 година да събере 7,9 милиарда лева повече, в сравнение с беше заложено в заварения бюджет ", добави той.

По думите му, тази година има закъснение на събираемостта, което е наложило и промените в организациите.

Слецов управляваше Национална агенция за приходите сред май 2021 година и август 2022 година, като беше част от екипа на Асен Василев като министър на финансите. Уволнението му от служебния кабинет на Гълъб Донев стана с претекста, че Спецов позволил " разминаване сред данните на Национална агенция за приходите по отношение на прогнозните и предстоящи данъчни доходи за 2022 година " и не отчел " спомагателен риск, обвързван със отговорностите на държавно сдружение към бюджета " - " Булгаргаз ".

Изборът му през 2021 година беше нападнат от ГЕРБ поради подозренията за съзнателно отбягване на данъчни отговорности от негова страна като съсобственик на компания " Гранекс трейдър ", трансферирана на малоимотно лице.

През август 2022 година той загатна, че има алтернатива да влезе и в листите на Политическа партия като претендент за депутат, само че това - нито на изборите за 48, нито за 49 Народно заседание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР