Финансовият министър Асен Василев обяви, че ще скоростно ще нареди

...
Финансовият министър Асен Василев обяви, че ще скоростно ще нареди
Коментари Харесай

Финансовият министър пуска нова проверка за шефа на НАП

Финансовият министър Асен Василев разгласи, че ще скоростно ще подреди инспекция, която да откри събитията към продадената от новия директор на Национална агенция за приходите Румен Спецов компания, която към днешна дата има солидни отговорности към фиска.​  " Ако се окаже, че той е продал компанията, знаейки, че тя има отговорности и че ще нанесе вреда на бюджета - тогава сигурно ще би трябвало да се разделим с него ", съобщи Василев.

Реакцията на служебния финансов министър идва, откакто претендентът за народен представител Георги Кадиев изиска оставката на Спецов. Кадиев разгласява част от инспекционен акт на някогашната компания на данъчния началник, публикуван 70 дни откакто " Гранекс Трейдър " е продадена. Проверка в обществени регистри на Национална агенция за приходите и Търговския указател демонстрира, че актуалният изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов е продал дяловете си в сдружението " Гранекс Трейдър " на 7 април, 2016 година Ревизионният акт е с дата 17 юни, 2016 година е и връчен на новия притежател Данаил Николов. Според Кадиев сдружението е било в ревизионно произвеждане все още на продажбата на дяловете и по всяка възможност към този момент е имало и публикуван инспекционен отчет.  " С огромна доза сигурност може да се твърди, че продажбата на дяловете е точно разследване на предстоящите резултати от проверката. В резултат на тези дейности компанията в никакъв случай не покрива отговорностите си и до ден-днешен дължи над 1.5 млн.лв. на Национална агенция за приходите ", съобщи Кадиев.

Министърът на финансите изясни пред " Свободна Европа ", че инспекция по случая " Гранекс " към този момент е правена, без да се открият нарушавания.

" Той е желал да напусне България и си е продал компанията, отишъл е в Ню Йорк, а след това в Дубай с жена си. В този миг е продал компанията си и почтено казано, не се е интересувал кой купува тази компания. За да се продаде една компания, би трябвало да има чисто досие, документи от Национална агенция за приходите, от локалните управляващи за липса на отговорности. Ако има нещо, което е неправилно, подсъдно, нелегално, сигурно то ще излезе. Със сигурност тази инспекция е текла известно време, когато това се е случвало, в този момент отново може да бъде пусната. Сигурен съм, че най-различни органи могат да се самосезират, в случай че решат. Аз персонално нямам терзания в професионализма и честността на Спецов ", уточни Асен Василев.

Министърът изясни " офанзивите " против Румен Спецов с смяната на методите на работа на Национална агенция за приходите след промяната на управлението. 

" В Национална агенция за приходите стартира преориентиране на работата на организацията - вместо да гоним фризьорски салони и хлебопекарни, направихме описи с най-големите компании, които са получили публични поръчки, най-големи компании с държавен запас отвън публичните поръчки, компании с касови наличия. И от горната страна надолу по тези описи, без да се интересуваме чии са тези компании, стартират инспекции. Тази смяна на посоката значи, че се настъпват доста ползи - ревизират се компании, които в никакъв случай не са проверявани до момента ", сподели още Асен Василев. 

Той заяви също по този начин, че НАП се е заела с тематиката за ценообразуването на горивата у нас. Василев разкри, че от " Лукойл " в България не постъпвали никакви налози и по тази причина следва да се направи цялостна проверка. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР