Финансовият министър Асен Василев назначи нов изпълнителен директор на Агенцията

...
Финансовият министър Асен Василев назначи нов изпълнителен директор на Агенцията
Коментари Харесай

Агенцията по обществени поръчки е с нов директор

Финансовият министър Асен Василев назначи нов изпълнителен шеф на Агенцията по публични поръчки. Георги Николов ще поеме поста от Миглена Павлова. От пресцентъра на финансовото ведомство показват, че тя освобождава поста " по персонални аргументи ".



От късата биографична информация, оповестена от МФ, излиза наяве, че Георги Николов има дълготраен професионален опит на управителни длъжности в бизнес организации. Повече от 15 години в огромна интернационална компания с верига магазини у нас е отговарял за правене на документи и присъединяване в тръжни процедури, при което е придобил забележителен опит в региона на публичните поръчки, показва финансовото министерство.

Справка на Economic.bg в LinkedIn профила на Николов демонстрира, че става въпрос за Lidl, където е бил шеф „ Експанзия “ от 2008 година насам.

Той е приключил е магистърската си степен по компетентност „ Международни стопански връзки “ в Университета „ Леополд Франценс “, гр. Инсбрук, Австрия.

Провеждането на процедурите за публичните поръчки стана обект на полемики от встъпването в служба на служебното държавно управление. Още през лятото Асен Василев и Виолета Комитова разкриха, че кабинетът на Бойко Борисов е раздал 8.6 милиарда лева без публични поръчки, поради което стартира обмислянето на нормативни промени. Миналия месец такива предложиха и депутатите от Движение за права и свободи.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР