Финансовият министър Асен Василев, министърът на правосъдието Атанас Славов и

...
Финансовият министър Асен Василев, министърът на правосъдието Атанас Славов и
Коментари Харесай

Акад. Денков се връща в Парламента. Чии депутатски места биха зае...

Финансовият министър Асен Василев, министърът на правораздаването Атанас Славов и районният министър Андрей Цеков също ще изкарат по-рано от 49-ото Народно заседание свои съпартийци, в случай че решат да станат депутати още веднъж.

Веселин Недев от Хасково ще отстъпи мястото на Василев, Радослав Василев от Раднево – на Атанас Славов, а Мирослава Петрова, която влезе през август в Народното събрание откакто Петър Петров от Политическа партия стана зам.-председател на ДАНС, ще излезе от Народно събрание поради Андрей Цеков.

 

Николай Денков разяснява пред БНР и оставането на Георги Гвоздейков в служебното държавно управление като министър на превоза. Денков изясни светкавичното изключване от партията на Гвоздейков с устава на Политическа партия, защото не можел без единодушие на управителните органи да заема пост в служебното държавно управление.

 

Росица Пандова-Йовкова влезе на мястото на Андрей Цеков от 24-МИР София. Когато той се върне в Народното събрание ще заеме мястото на Мирослава Петрова, която беше по-назад в листата на ПП-ДБ с кандидат-депутати за столичния регион. Петрова влезе в Народно събрание през август, откакто Петър Петров от Политическа партия стана зам.-председател на ДАНС. 

 

Министрите на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) в оставка, които при започване на 49-ото Народно заседание (НС) се заклеха като депутати, са министър председателят Николай Денков, финансовият министър Асен Василев, министърът на правораздаването Атанас Славов и районният министър Андрей Цеков. Когато те влязоха в кабинета " Денков ", техните места заеха депутатите Росица Пандова-Йовкова, Бюнямин Хасан, Радослав Василев и Веселин Недев.

 
Бюнямин Хасан влезе от 30 МИР-Шумен на мястото на Николай Денков. Той е приключил българска лингвистика в Шуменския униврситет, бил е преподавател и шеф на учебно заведение, както и зам.-областен шеф на Шумен. Дълги години е секретар на Община Хитрино. Неговото място ще заеме Денков. 

 

Веселин Недев влезе в Народното събрание от 29 МИР -Хасково на мястото на Асен Василев. Той е правист по обучение, има магистърска степен по " Счетоводство и надзор " и над 9 години опит в държавната администрация. Недев ще би трябвало да освободи депутатското си място за Асен Василев, в случай че той реши да стане народен представител.

Радослав Василев зае мястото на Атанас Славов от 27-МИР Стара Загора. Завършил е компетентност „ Икономика “ в Университета за национално и международно стопанство в София и магистърска степен по „ Публичен мениджмънт “ в Нов български университет в София. Неговото място в пленарната зала ще заеме Славов.

Всички депутати, които ще изоставен Народно събрание, с цел да освободят място на министрите, са от партия " Продължаваме промяната ", а не " Демократична България ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР