Финансовият анализатор и милиардер Кенет Фишър понесе многомилионни загуби след

...
Финансовият анализатор и милиардер Кенет Фишър понесе многомилионни загуби след
Коментари Харесай

Милиардер обиди жените и си плати 600 милиона долара за грешката

Финансовият анализатор и милиардер Кенет Фишър понесе многомилионни загуби след своя тирада, цялостна със сексистки смешки.

Скандалът избухна в границите на конференция в Сан Франциско. Собственикът на компанията "Фишър инвестмънтс " по време на своя тирада пусна няколко съмнителни смешки, за които след това съществено съжали.

"Парите и сексът - това са две напълно разнообразни неща за множеството хора. Все едно, че да се приближиш до момиче в бара и да ѝ кажеш: Дай да си поговорим за това, което имаш в гащите ", споделил Фишър.  Фото Twitter/KennethLFisher

Аудиторията не е схванала хумора на Фишър. Но очевидец на речта на Фишър, Алекс Чалекян, създател на Lake Avenue Financial, в своя туитър дефинира шегите на милиардера като ужасни.

Във видео реакция мъжът също споделя за думите на Фишър по отношение на "избора на момиче ", "за това, което имате в гащите ", за опита "с киселото " и други неуместни мнения.
 Фото Twitter/KennethLFisher

Естествено, сходни изявления не са могли да не провокират последици. И когато отзвукът почнал да нараства, Фишър споделил пред Bloomberg, че не схваща защо става дума, заявявайки, че думите му са извадени от подтекста.

По-късно обаче въпреки всичко той се извини за внезапните си изказвания. "Говорил съм доста на разнообразни мероприятия, приказвал съм едно и също и не съм получавал такава реакция. Разбирам, че този тип език няма място в нашата компания и бранш. Искрено апелирам за амнистия ", сподели Кенет.
 Фото Twitter/KennethLFisher

Извинението обаче било обещано прекомерно късно. Щатът Мичиган, в директен отговор на изказванията на Фишър, си взел 600-те милиона $, натрупвани в компанията на финансовия анализатор.

Директорът по вложенията на Мичигън Джон Браутигъм съобщи, че мненията на Фишър са били "абсолютно неприемливи ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР