Финансовите резултати за второто тримесечие на авиокомпаниите започват да се

...
Финансовите резултати за второто тримесечие на авиокомпаниите започват да се
Коментари Харесай

Какво се случва с разписанията на авиокомпаниите и с колко ще намалят капцитета си Ryanair и easyjet

Финансовите резултати за второто тримесечие на самолетните компании стартират да се завършват, приходите на доста превозвачи са по-високи от всеки път, което допуска, че това е бил доста добър сезон за самолетните компании по света.

На този декор секторът регистрира и някои от най-високите оперативни разноски. Те са резултат от поредност от стопански проблеми, нестабилни валутни пазари, политически проблеми, опасността от нова вълна от Covid с наближаването на зимата и, несъмнено, Китай, който остава затворен. 
 Тайната зад хаоса на летищата в света може да ви изненада
Тайната зад хаоса на летищата в света може да ви изненада

Истината е, че през идващите няколко месеца няма доста какво да се направи, с цел да се възстановява обстановката

Продължаващото доверие в пазара се отразява в това, че потенциалът на самолетните компании като цяло остава неизменен всяка седмица до края на годината с някои скромни регистрирани нараствания на потенциала (въпреки че те отразяват по-скоро закъснели вести от Китай, в сравнение с някакви обилни промени в настроенията).

Изчисленията на глобалната платфома за информация за пътуванията по света OAG сочат, че потенциалът тази година ще доближи към 87% от равнищата от 2019 година - при изискване че няма огромни събития преди края на годината. Ако през 2022 година бъдат реализирани 4,8 милиарда планувани места, това ще бъде с 31% повече, в сравнение с през 2021 година Индустрията ще би трябвало да запише единствено 20%, с цел да се върне към равнищата от 2019 година
 Air France последва Lufthansa и подвигна заплатите на личния състав си
Защо европейските самолетни компании започнаха да подвигат заплатите на личния състав си?

Мерките са част от напъните на компанията да помогне на чиновниците си да се оправят с високата инфлация

Тайланд утроява потенциала през 2022 г

Когато летният сезон завърши, стана ясно, че Гърция се изплъзва от таблицата на Топ 20 на авиационните пазари по страни и в този момент Тайланд се задържа на двадесетото място с утроен потенциал през последната година, чака се той да продължи възобновяване си през останалата част от зимния сезон, изключително в случай че Китай прави някои отстъпки във връзка с интернационалните пътувания.

Япония: Промени в интернационалния потенциал

Една от поуките от опита с пандемията е, че когато пазарът разгласи облекчение на рестриктивните мерки за пътешестване, това не постоянно води безусловно до неотложно увеличение на потенциала заради няколко аргументи, в това число: близките съществени пазари остават затворени; оперативните запаси се разтягат; и авиокомпаните, и пазарът остават внимателни.
 Ето какво нарастване на заплатите получиха водачите от Lufthansa, с цел да спрат да стачкуват
Ето какво нарастване на заплатите получиха водачите от Lufthansa, с цел да спрат да стачкуват

Споразумението поставя край, най-малко до юни 2023 година, на трудовия спор сред чиновниците и самолетната компания

Япония може би е подобен образец. Миналата седмица на интернационалните пасажери беше позволено свободно да влизат в страната, в която цената на японската йена в никакъв случай не е била по-ниска по отношение на $.

Не е изненадващо, че по-местните пазарни направления до Южна Корея, Китайско Тайпе и Хонконг са главните дестинации, само че други точки като Съединени американски щати, Австралия и Обединеното кралство виждат известно възобновяване до декември. Освен всичко времето на полетите до някои пазари се усили. Този уикенд услугата на Air France от Токио, Ханеда лиши 13 часа и 31 минути, работейки по източен полярен маршрут над Северна Америка; това е с към час повече, в сравнение с през 2019 година

Стабилността се връща в разписанията на самолетните компании

Като вземем плануваните графици за тази седмица, които бяха заредени на 5 септември и ги съпоставим с настоящите данни, можем да забележим какъв брой променливи са били техните графици или пък не са.

Освен основаните в Китай самолетни компании, множеството авиопревозвачи направиха по-малко от 2% смяна в потенциала си през седемседмичния относителен интервал, в разгара на пандемията постоянно наблюдавахме промени в потенциала от над 10%. 
 14 полета на Lufthansa от и до София бяха анулирани, какви са правата на пасажерите
14 полета на Lufthansa от и до София бяха анулирани, какви са правата на пасажерите

Пилотите на самолетната компания стачкуват

По-малко от две седмици до края на летния сезон самолетните компании към този момент възнамеряват понижават потенциала си за нормално слабия интервал сред края на октомври и средата на декември.

Според графиците Ryanair ще оперира с 25% по-малко места, easyjet с 27% по-малко и Jet2.com с удивителните 45% по-малко места; това не са огромни промени, само че отразяват годишните промени в потенциала. 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР