Финансовите лидери на Групата на седемте най-развити икономики (Г-7) предупредиха

...
Финансовите лидери на Групата на седемте най-развити икономики (Г-7) предупредиха
Коментари Харесай

Финансовите лидери на Г-7 предупредиха за нарастване на икономическата несигурност

Финансовите водачи на Групата на седемте най-развити стопански системи (Г-7) предизвестиха за повишаване на световната икономическа неустановеност през днешния ден, в края на тридневната си среща, помрачена от неналичието на прогрес към тавана на дълга на Съединени американски щати и последствията от съветското настъпление в Украйна, заяви Ройтерс.

 

Срещата им в японския град Ниигата се състоя в миг, когато опасенията за оповестяването на дефолт по американският дълг ускориха несигурността във връзка с световните вероятности, към този момент помрачени от запазващата се висока инфлация и банкрутите на американски банки.

 

" Световната стопанска система сподели резистентност против голям брой разтърсвания, в това число пандемията от КОВИД-19, нападателната война на Русия против Украйна и обвързвания с нея инфлационен напън ", обявиха водачите в изказване след срещата.

 

" Трябва да останем бдителни и да запазим еластичност и адаптивност в макроикономическата си политика в изискванията на нараснала неустановеност по отношение на световните стопански вероятности. "

 

В изказването не се загатва патовата обстановка с тавана на дълга на Съединени американски щати, която визира пазарите в миг, когато разноските по заемите нарастват заради агресивното стягане на паричната политика от страна на централните банки на Съединени американски щати и Европа, отбелязва Ройтерс.

 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР