Финансовата криза сред част от отборите в Първа лига ще

...
Финансовата криза сред част от отборите в Първа лига ще
Коментари Харесай

Поне един от изпадащите отбори вече е ясен

Финансовата рецесия измежду част от тимовете в Първа лига ще окаже въздействие и върху определянето на изпадащите през сезон 2021/22. След изиграването на мачовете за календарната година започнаха да се появяват информации за обилни проблеми в най-малко три от клубовете.

Най-критично е ситуацията в " Царско село " , като за момента не е изцяло несъмнено дали тимът ще успее да довърши сезона. Заради финансовите проблеми куп футболисти към този момент прекратиха договорите си - капитанът Мартин Кавдански, Васил Шопов, Сашо Александров, Венцислав Василев, Иван Бандаловски, Христо Попадийн, Ален Стеванович, Милан Йокич и Лъчезар Балтанов. Заедно с тях напусна и треньорът Любослав Пенев, въпреки информацията още да не е доказана публично.

Много е евентуално " Царско село " да приключи шампионата главно с юноши, в случай че изобщо успее да доиграе мачовете напролет. Към момента от управлението са уклончиви по тематиката дали клубът ще се откаже. Коментарът е, че притежателят Стойне Манолов ще даде конференция, в случай че вземе решение да разтури първия състав. Засега най-малко е ясно, че детско-юношеската школа ще продължи да действа.

Според регламента този сезон след изиграване на мачовете от група Б на втората осмица във втората фаза на шампионата класиралият се на 14-ото, последно, място директно изпада. Предпоследният, 13-и, пък ще играе бараж със заелия 4-то място във Втора лига.

В момента на 13-о място е " Пирин ". Благоевградчани изостават единствено на 2 точки от предния в класирането - " Локомотив 1929 " (Сф). Проблеми в клуба обаче може да затруднят доста " Пирин " в борбата за оставане. Според Dsport управлението на клуба е взело решение да свие бюджета на половина , надлежно и заплатите. Засега множеството футболисти одобряват рестриктивните мерки, само че не е ясно по какъв начин ще се отрази тази рецесия върху резултатите на отбора.

В мъчно състояние се оказа и " Арда " , който към този момент е 9-и. След четвъртата треньорска промяна от началото на сезона - уволнението на Славко Матич след 2:2 с " ЦСКА-София ", от клуба намерено признаха, че са в тежка обстановка. Спортният шеф Ивайло Петков разгласи: " Проектът " Арда " продължава, само че с сведен бюджет. " След което призна, че управлението е готово да продава съществени футболисти, в случай че дойдат предложения за тях. Ще има и напуснали, като първият е Слободан Рубежич. Търсенето на поддръжка от бизнеса в Кърджали към този момент наподобява като положително благопожелание.

В дните преди Коледа проблеми обгърнаха и " Берое " , откакто министерството на енергетиката взе решение да спре издръжката на клуба от страна на Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ". В момента общината в Стара Загора, дружно с почитателите на клуба се пробват да убедят страната да продължи издръжката до края на сезона, с цел да се случи по-плавно промяната на собствеността. Има и вид локални компании да оказват помощ с издръжката.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР