Финансите на държавата в момента са консервативно управлявани, но големият

...
Финансите на държавата в момента са консервативно управлявани, но големият
Коментари Харесай

Костов се обяви за премахване на субсидиите за частни фирми и промяна на данъците

Финансите на страната сега са консервативно ръководени, само че огромният проблем е инфлацията, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия някогашният финансов министър и министър председател Иван Костов. " Добрата вест е, че два от трите фактора, които влияеха върху нея обърнаха посоката си. Единият е политиката на Европейската централна банка, а а вторият - цената на енергоносителите ", добави той.

Рисковият фактор за инфлацията в България за Иван Костов е повишението на пенсиите и заплатите. За него накъде ще поеме инфлацията ще зависи от това какъв ще е бюджета за тази година, който следва да се одобри от идващия парламент.

 Иван Костов: Докладът на министъра на финансите е писан от политик Иван Костов: Докладът на министъра на финансите е писан от политик

Костов е на мнение, че би трябвало да се отстранен всички дотации за частни компании. Той се разгласи и за отпадане на преференциалното Данък добавена стойност за редица области.

Ефектът от налог свръхпечалба ще е най-малък

В отговор на въпрос, Костов сподели, че въвеждането " на налог свръхпечалба " няма да е 33%, а към 14%, тъй като няма да обхване цялата година. " Ефектът ще е най-малък. Не си коства въобще целия спор по тематиката ", е неговото мнение.

За Иван Костов е необичайно, че през предходната година и през януари не са събрани плануваните данъчни доходи. " Няма доста накъде да се стяга колана. Трябва да се намерения за повишение на събираемостта и спомагателни доходи, от концесии и други ", е мнението на някогашния министър председател. Костов е на мнение, че бюджет с недостиг 3% ще е по-лесно да се направи за тази година, в сравнение с за идната.

Бившият министър председател и финансов министър се разгласи за диференцирано подоходно облагане. Той изиска и възбрана на рекламата на хазартни игри.

С тази вяра отиваме на изборите. Но упованията ми са доста минимални, по този начин Иван Костов отговори на въпрос, дали чака постоянен постоянен кабинет след изборите на 2 април.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР