Финансистът милиардер Джордж Сорос предава контрола върху огромната си империя

...
Финансистът милиардер Джордж Сорос предава контрола върху огромната си империя
Коментари Харесай

Джордж Сорос предава управлението на империята си

Финансистът милиардер Джордж Сорос предава контрола върху голямата си империя на сина си Александър, сподели представител на Сорос в неделя. Той удостовери детайлностите от изявление със Сорос, оповестено в The Wall Street Journal в неделя.

Мениджър на хедж фонд, трансформирал се във човеколюбец и главен покровител на демократични дела, 92-годишният Сорос сподели, че преди този момент не е желал неговите фондации за отворено общество (OSF) да бъдат поети от едно от петте му деца.

Но говорейки за решението си да трансферира фондацията и останалата част от своята империя на стойност 25 милиарда $ на 37-годишния си наследник, Сорос сподели:

Той си го заслужи “.

Също интервюиран от вестника, Алекс изясни, че е „ по-политичен “ от татко си и че възнамерява да продължи да подарява фамилни пари на леви политически претенденти в Съединени американски щати.

Той сподели пред WSJ, че ще разшири целите на фондацията, с цел да включи правото на гласоподаване и аборт, както и равенството сред половете.

Колкото и да ми се желае да извадя пари от политиката, до момента в който другата страна го прави, ние също ще би трябвало да го вършим “, сподели Алекс.

Бордът на OSF избра Александър Сорос за собствен ръководител през декември и в този момент той управлява политическата активност като президент на Комитета за политически дейности на Сорос.

Фондацията насочва към 1.5 милиарда $ годишно към групи като тези, които поддържат човешките права по света и оказват помощ за построяването на демокрации.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР