Финансираната от САЩ новинарска служба Radio Free Asia заяви в

...
Финансираната от САЩ новинарска служба Radio Free Asia заяви в
Коментари Харесай

Финансиран от САЩ телевизионен оператор напуска Хонконг, позовавайки се на закона за сигурността

Финансираната от Съединени американски щати новинарска работа Radio Free Asia съобщи в петък, че е затворила офиса си в Хонконг заради опасения за неотдавна признатия закон за националната сигурност на града, който е ориентиран против по този начин наречената непозната интервенция.

Новият закон за националната сигурност на Хонконг, който беше признат с необикновена скорост по-рано този месец, повдигна „ съществени въпроси по отношение на способността ни да работим безвредно “, сподели в изказване президентът и основен изпълнителен шеф на телевизионния оператор Бей Фанг. Radio Free Asia сподели, че е преместило някои чиновници от Хонконг в Тайван, Съединените щати или другаде, а други е уволнило.

Властите в Китай от дълго време упрекват Радио Свободна Азия, известно още като R.F.A., че е заслон на държавното управление на Съединени американски щати. В изказването си новинарската организация означи, че чиновници в Хонконг също неотдавна са се позовали на R.F.A. като „ непозната мощ “ в подтекста...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР