Financial Times ще стартира нова инвестиция в България. Това стана

...
Financial Times ще стартира нова инвестиция в България. Това стана
Коментари Харесай

Официално: Financial Times стъпва в България

Financial Times ще започва нова инвестиция в България. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев с Джон Кундерт, шеф по финансовите въпроси на медията. Плановете на компанията са да разкрият център за развойна активност в региона на осведомителните технологии в страната ни.

Първоначално Financial Times ще партнира с различен английски вложител, който към този момент е развил активност в България – „ Xoomworks Technology “, за основаването на софтуерен екип, който се чака да доближи до 100 индивида в границите на една година. Плановете на английската медия е до две години да оперира изцяло независимо, а планът им да започва до края на тази година.

„ Навлизането на толкоз съществено име в нашата страна е следващ позитивен сигнал за българската стопанска система “, разяснява зам.-министър Манолев, представен от пресцентъра на ведомството си. Той подчертава, че България има най-бързо развиващият се бранш на осведомителните и информационните технология в Югоизточна Европа. „ Подобни вести са още едно доказателство, че той продължава да се развива стабилно “, сподели още той. По думите му от 2013 година до в този момент, по Закона за поощряване на вложенията, се осъществят капиталови планове в региона на услугите на стойност близо 180 млн. лева, с които се разкриват поредно над 6400 нови работни места, най-вече за високо квалифицирани експерти.

Основно условие за нас е всеки експерт, който бъде нает в София да дава отговор на условията, които имаме и към чиновниците ни в Лондон, акцентира Джон Кундерт. По думите му са проучени редица страни на няколко континента, само че са се спрели на България, тъй като може да отговори на това условие. Тук намерихме освен доста добър сътрудник в лицето на „ Xoomworks “, само че и експерти, които да отговорят на международните критерии на Financial Times, тъй като за нас този план не е аутсорсинг, а разгръщане на фамилията ни, сподели още Кундерт. Той изрази вяра, че темповете за осъществяване на плана, ще изпреварят прогнозите и акцентира положителното съдействие, което е имал със Службата по търговско-икономическо съдействие на България в Лондон в стадия на изследване на дестинацията за инвестиция.

Антъни Баринг, финансов шеф на английската ИТ компания „ Xoomworks Technology “, който също взе присъединяване в срещата, акцентира, че компанията им се усеща доста добре в страната ни и тук намират квалифицирани специалисти в своята област.

Financial Times е основана преди 130 години в гр. Лондон и понастоящем има 930 000 клиенти като от тях 714 000 употребяват цифровите издания на групата, за която работят 600 публицисти в целия свят. През 2015 година английското издание е добито от японската издателска група Nikkei Inc за 844 млн. английски лири.

„ Xoomworks Technology “, с които те ще си партнират при пускане на плана им в нашата страна, е английска софтуерна компания, която през 2015 разкрива своя развойно-технологична активност в региона на осведомителните технологии в гр. София. Компанията специализира в основаване на цифрови нововъведения, мобилни приложения и програмен продукт за надзор и следене на качеството. Разработките на компанията са ориентирани към консуматори от сферата на счетоводството, ръководството на публични поръчки, туризма, енергетиката и строителството.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР