Финалите за Купа Дейвис през 2021 ще се проведат в

...
Финалите за Купа Дейвис през 2021 ще се проведат в
Коментари Харесай

Финалите на Купа "Дейвис" ще бъдат в 3 града

Финалите за Купа " Дейвис " през 2021 ще се проведат в три града, като Инсбрук и Торино се причислиха към Мадрид като домакини, заяви Международната федерация по тенис (ITF).

Състезанието беше реформирано през 2019, като воденият от Рафаел Надал отбор на Испания сграбчи трофея в конкуренцията с 18 тима в Мадрид, само че проблеми с графика доведоха до няколко късни завършеци и едва посетени мача. ITF показа, че Мадрид, австрийският град Инсбрук и Торино в Италия ще одобряват по две от шестте групи всеки, като последните два града ще домакинстват на по един четвъртфинал. Испанската столица ще одобри два дуела от етапа на последните осем, полуфиналите и финала.

Финалите ще се проведат от 25 ноември до 5 декември. „ Беше значимо да намерим два европейски града, които са добре свързани с Мадрид, с сходни условия за игра, да обезпечат равен преход за играчите, пътуващи от другите места. Предвид потвърждаването на трите места, към този момент работим интензивно да предложим най-хубавото допустимо събитие за 2021-а “, сподели турнирният шеф Алберт Коста.

В Мадрид ще са група " А " в състав Испания, Русия и Еквадор, както и " В " - Канада, Казахстан, Швеция. В Инсбрук са група " С " - Франция, Англия, Чехия и " D " - Австрия, Сърбия и Германия. В Торино са група " Е " - Хърватия, Австралия и Унгария и група " F " с Италия, Съединени американски щати и Колумбия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР