Финалистът през 2021 година Стефанос Циципас се класира за четвъртия

...
Финалистът през 2021 година Стефанос Циципас се класира за четвъртия
Коментари Харесай

Стефанос Циципас и Лоренцо Музети с категорични победи в третия кърг на Ролан Гарос

Финалистът през 2021 година Стефанос Циципас се класира за четвъртия кръг на Откритото състезание на Франция по тенис.

Гръкът, който е подложен под номер 5 в схемата, надви с 6:2, 6:2, 6:3 над аржентинеца Диего Шварцман за 2 часа и 5 минути игра.

24-годишният Циципас имаше голямо предимство във всички съставни елементи от играта и стигна до втората седмица на шампионата в Париж съвсем безпроблемно. Той осъществя ранни пробиви и в трите сета, на които Шварцман не бе в положение да отговори.

В идващия кръг Циципас ще играе с австрийския квалификант Себастиан Офнер, който по-рано денем надви в пет сета над италианеца Фабио Фонини.

Към четвъртия кръг продължава и един от най-изкусните експерти в играта на клей - Лоренцо Музети. Италианецът се наложи с 6:1, 6:2, 6:4 над британеца Камерън Нори за 2 часа и 11 минути игра.

Подобно на Циципас Музети успяваше да завоюва подаването на Нори рано във всеки един от сетовете и това му позволяваше да води играта. Британецът, който е номер 14 в схемата, съумя да се закачи в играта само в третия сет, в който даже съумя да поведе за миг с 4:3 гейма, само че нов пробив и три следващи гейма на сметката на Музети разрешиха на италианеца да затвори мача.

За място на четвъртфиналите Музети ще играе с спечелилия от мача сред лидера в международната класация Карлос Алкарас (Испания) и Денис Шаповалов (Канада).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР