Финалът за купата на България между ЦСКА-София и Левски ще

...
Финалът за купата на България между ЦСКА-София и Левски ще
Коментари Харесай

БФС преобърна на 180 градуса решението си за финала

Финалът за купата на България сред " ЦСКА-София " и " Левски " ще се играе на нова дата - 15 май (неделя) от 17:00 ч. Това решение от БФС пристигна изненадващо, откакто през вчерашния ден на уеб страницата на футболния съюз бе доказано, че мачът остава на 11 май (сряда) от 19:00 ч.

" След среща на футболните клубове от Първа лига с представители на БФС и обстоятелството, че финала на купа България е оповестен при започване на сезон 2021/2022, Спортно-техническата комисия приема Финала на купа България да се играе на авансово оповестената дата в календара на БФС (т.е. 11 май) ", гласеше известието.

Днес обаче се случи неочакван поврат: " Предвид постъпило писмо от Столична дирекция на вътрешните работи при Министерство на вътрешните работи, с което Професионалната футболна лига се уведомява, че на 11.05.2022 година в София се чакат голям брой митинги и затваряне на кръстовища, което би затруднило достъпа до стадиона и би попречило защитата и опазването на публичния ред при осъществяване на срещата край за Купа България, дуелът не следва да се организира на тази дата ".

За преместване на мача от 11 за 15 май се говореше от няколко дни, като даже от " Нова Броудкастинг груп ", които държат правата за футболните мачове в България, се бяха съгласили финалът да е в почивен ден.

Интересът към мача е огромен, защото победа в него, респективно продобиване на трофей, би избавило сезона на един от двата тима, откакто " Лудогорец " към този момент си обезпечи шампионската купа (б.ред. - 11-а поредна).

" ЦСКА-София " е миналогодишен притежател на купата и в този момент ще пази трофея, а " Левски " не е печелил това отличие от 2007 година

Заради смяната от през днешния ден от БФС реалокираха мачовете и на двата тима от ХХХ кръг за 19 май. Тогава " ЦСКА-София " ще одобри " Ботев " (Пд), а " Левски " гостува против " Славия ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР